MAPEI színkeverés - Felületkezelés - Alapozás technika - Homlokzatszínezés

Tisztasági festés gyorsan, egyszerűen

Kezdőlap » Tudástár » Tisztasági festés gyorsan, egyszerűen

Évente, kétévente általában időt szoktunk szánni otthonunk tisztasági festésérek_DSC0083-Medium. Sokszor a festés oka nem a koszolódás, hanem hogy szeretnénk felfrissíteni lakókörnyezetünket egy új színnel. Mindezek mellett az idő elteltével persze itt-ott megjelennek a zsíros mancsok helyei.

Ha önmagunk szeretnénk elvégezni a festést néhány dolgot tudnunk kell a festékválasztásról, a szükséges festék mennyiség meghatározásáról és a kellékekről.

Milyen festéket érdemes választani?

Igen sokféle festékkel találkozhatunk ha körbejárjuk a festékboltokat, ám érdemes tudni, hogy az akril vagy diszperziós – ki hogyan ismeri – festékek tökéletesen megfelelnek a belső falak festésére. Természetesen márkától függ, hogy milyen minőségű az adott festék. Apropó minőség. A minőség nagyban függ a bekeverési módszertől.

2b9_1_big1-300x255Ha előre színre bekevert festéket vásárolunk: Ez a legegyszerűbb módja a festékvásárlásnak. Az előre színre kevert festékek remekül fednek, és mindig az aktuális divathoz igazodik a színkínálat. Hátránya pusztán annyi, hogy ha a későbbiekben valamilyen hiba keletkezik a falon, nem biztos, hogy találunk pontosan ugyanolyan színű festéket, hiszen ezek a gyártók gyakran változtatják színpalettájukat.

Ha színkód alapján választunk színt: Ez a legjobb döntés, hiszen nagyon széles a színskála, több száz szín a rendelkezésünkre áll, és a kiválasztott színt évek múlva is kitudják keverni számunkra. A legjobb az egészben pedig az, hogy több típusú festéket (penészedésgátló, mosható, matt, fényes stb.) is tudnak keverni úgy, hogy a szín teljesen ugyanaz legyen.

Ha fehér festéket vásárolunk és színező pasztával mi 1205eloszoba-szinezesmagunk színezzük a festéket: Ez talán a legolcsóbb megoldás, ám a legkockázatosabb is. Nagyon figyelnünk kell a keverésnél, hiszen a megálmodott színt magunknak kell előállítanunk, és ez nem egyszerű. Érdemes kis adagokban belerakni a színező pasztát a fehér festékbe és alapos elkeverés után korrigálni még. Ebben az esetben is csak akkor van lehetőségünk a falhibákat javítani, ha elrakjuk a kimaradt festéket. Ám alaposan le kell zárni a vödröt, mert különben a festék könnyen bepenészedik.

  <— Mosható festékek

Mennyi festékre lesz szükségem?

A falfestékeket általában 2 rétegben ajánlatos felhordani, így az anyagszámításnál is duplán kell számolnunk. Először meg kell mérnünk a falak szélességét, magasságát, ez alapján kiszámítjuk, hogy hány négyzetméter felületet kell festenünk. Ha a mennyezetet is szeretnénk festeni, akkor azt is hozzá kell adnunk a végeredményhez. Ez után a nyílászárókat kell megmérnünk, hiszen ezt a felületet értelem szerűen nem fogjuk átfesteni. A nyílászárók felületének méretét ki kell vonnunk az eddig kiszámolt összegből és meg is vagyunk a számításokkal. Általában a festékes vödrökre négyzetméterre meg van határozva, hogy melyik festék mekkora felületre elegendő.

Milyen eszközökre szerszámokra lesz szükségem?

Az előkészületekhez szükségünk lesz néhány négyzetméter fóliára, a b1103szerszamútorok letakarásához és a padló védelméhez.

Spakli: A spakli segítségével elvégezhetjük az esetleges javításokat, glettelést, vagy lekaparhatjuk a tapétát is. Ez egy sokoldalú szerszám, így nem árt, ha van egy kettő belőle, és az sem hátrány, ha legalább 2 különböző méretben áll rendelkezésünkre.

  <— Az előkészületekhez

Teddy henger: A simább nagyobb felületek festésére használhatjuk. Érdemes a jobb minőségű hengerek mellett dönteni, hiszen nem mindegy hogy mennyi festéket szív magába a henger és hogy azt milyen fedésben hordja fel a falra. Az egységes szép eredmény érdekében érdemes a jobb minőségű henger mellett dönteni.

                  <— Festőhenger lehúzóráccsal

Lehúzó rács: Ha a hengereket lecsöpögtetjük a lehúzó rácson, biztosan nem kenünk fel a falra több festékmennyiséget, mint amennyi kellene, és nem fog tocsogni a hengerünk sem.

Vödör: Ha több ember kezd neki a festésnek, érdemes külön vödrökbe önteni a festéket, hiszen így gyorsabban és egyszerűbben, nyugodtan dolgozhatunk.

Ecsetek: A különböző méretű ecsetekkel a kisebb és nehezen hozzáférhető helyeket festhetjük be.

Érdemes egy teleszkópos nyelet is beszerezni, hiszen ezzel meg lehet úszni az állandó létrára fel- létráról lemászkálást.

Reméljük tudtunk néhány hasznos tanácsot adni a tisztasági festés elvégzéséhez.

Miért válassz minket?
  • Szerződéskötési lehetőség
  • Egyedi árajánlatok
  • Tervezés és kalkulációs segítség
  • Rendszergaranciák
  • Szaktanácsadás, szakmai cikkek
  • Szezonális kedvezmények
  • Kedvező kiszállítási feltételek
  • Minőségi termékek
  • Szín- és vakolat minták biztosítása
  • Áru visszavásárlás lehetőség
Teljes Verzió