MAPEI színkeverés - Felületkezelés - Alapozás technika - Homlokzatszínezés

Hőszigetelési Kisokos

Kezdőlap » Tudástár » Hőszigetelési Kisokos

Megfontolandó hőszigetelési kérdések

Ha úgy döntünk, hogy belevágunk lakóházunk hőszigetelésébe számos dolgot ajánlatos megfontolni a munkálatok elkezdése előtt. Legelőször is érdemes tudni, hogy milyen állapotban van a lakásunk.

 1. Hőtérkép
  10

  Így láthatod, hogy a lakóház mely részein veszítesz energiá

  Célszerű először hőtérképet készíteni a házról, így megtudhatjuk, mely részeken veszítjük el a legtöbb energiát. Az áruházakban ma már kaphatók „hőkamerák” de ezeknek nem szabad bedőlnünk, hiszen ezek csak egyszerű hőmérők, melyek kisebb felületeket kiválóan vizsgálnak, ám egy egész ház hőleadását korán sem pontosan állapítják meg. Jobban járunk, ha ez esetben szakember segítségét kérjük, így pontos eredményt kaphatunk lakóházunk hőtérképéről.

 1. Váratlan meglepetések
11

Hőszigetelőanyagok

A hőtértkép eredményéből könnyen leolvashatjuk a nem várt helyeken megjelenő hőhidakat, és a nyílászáróink állapotát. Az sem mindegy, milyen anyagot akarunk szigetelni. Más mennyiségű és vastagságú hőszigetelés kell a vasbetonra, mészhomok téglára, ytong-ra, régi típusú tömör vagy lyukacsos téglára, stb. Azt, hogy milyen vastagságú hőszigetelést használunk a szigetelendő anyagon kívül a szabvány és a pénztárcánk határozza meg. Fontos figyelembe venni azt is, hogy költségeink a szigetelő lapok és azok ragasztásához szükséges anyagok költségei mellett kiegészülnek – többek között – a dübelek, az üvegszövet-háló, az alapozó, és a fedőbevonat költségeivel.

 1. Milyen hőszigetelő anyagot használjunk?

Érdemes megfontolni, hogy milyen hőszigetelő anyag mellett döntsünk. A falazat hőszigetelésénél használhatunk polisztirolt vagy kőzetgyapotot. A kőzetgyapot ugyan drágább, de sokkal jobb technikai tulajdonságokkal rendelkezik. A lábazat szigetelésénél ajánlatos lépés álló polisztirolt (XPS) használni mivel a lábazat sokféle hatásnak van kitéve.

Az alábbi táblázatban láthatod a szigetelőanyagok tulajdonságait:

2

 1. Milyen hőszigetelés rendszert válasszunk?

A hőszigetelés hosszútávra szól, így érdemes jó minőségű anyagokkal dolgozni házunk hosszú élettartamának megőrzése érdekében. A Mapei által kifejlesztett MAPETHERM rendszer a legkiválóbb, ha épületek hőszigeteléséről van szó. Maga a rendszer több komponensből áll.

A hőszigetelő lapokat MAPETHERM AR1 ragasztóval kell felragasztani a falazatra, és ezt kell használni a MAPETHERM üvegszövet-háló beágyazására is. Ez a ragasztótapasz erős és rugalmas, így hosszú ideig biztosítja a rendszer hibátlan működését.
A MAPETHERM üvegszövet-háló nagy szakítószilárdságú, ezért a hőszigetelőlapok mozgásai nem okozhatnak repedéseket a külső vakolaton. A külső fedőbevonat alapanyagának kiválasztásakor a műszakilag legfontosabb paraméterek a páraáteresztő képesség és a rugalmasság. Eszerint a QUARZOLITE rendszer akril alapanyagú, közepes páraáteresztő tulajdonságú, a SILANCOLOR rendszer pedig nagyon jó páraáteresztő képességű, a szilikongyanta miatt igen rugalmas, vízlepergető tulajdonságú.

A MAPETHERM rendszer alkalmazása több szempontból is előnyös: – lényegesen növeli a lakók komfortérzetét, az épület tartósságát és értékét, – színes, esztétikus megjelenést biztosít az épületnek, – védi az épületet az időjárás viszontagságaitól, – gazdaságos, gyorsan megtérülő beruházás.

Nézd meg ezt a hasznos videót, hogy kiválaszthasd a neked legmegfelelőbb hőszigetelési módszert:

 

Miért válassz minket?
 • Szerződéskötési lehetőség
 • Egyedi árajánlatok
 • Tervezés és kalkulációs segítség
 • Rendszergaranciák
 • Szaktanácsadás, szakmai cikkek
 • Szezonális kedvezmények
 • Kedvező kiszállítási feltételek
 • Minőségi termékek
 • Szín- és vakolat minták biztosítása
 • Áru visszavásárlás lehetőség
Teljes Verzió