MAPEI színkeverés - Felületkezelés - Alapozás technika - Homlokzatszínezés

Felújítasz? Kezdd a homlokzat hőszigetelésével!

Kezdőlap » BLOG » Felújítasz? Kezdd a homlokzat hőszigetelésével!

Egy ház szigetelése három ponton valósul meg: a nyílászárók, tető (födém) szigetelése és a homlokzat szigetelése. Ha most vágunk bele a régi építésű ingatlan szigetelésébe, és a munkálatokat fokozatosan tervezzük elvégezni, akkor az első lépés a homlokzat szigetelése kell, hogy legyen. Fordított esetben, ha a nyílászárók cseréjével kezdenénk, akkor az új, tökéletesen záródó ablakokkal és ajtókkal megszüntetjük a rosszul záródó elődeik miatt évekig fennálló légcserét. A lakásban emiatt túl nagy pára képződne, ami a hideg, szigeteletlen falakon lecsapódva akár penészesedéshez is vezethet.

Jelentős energiaköltség csökkenés
10A homlokzat hőszigetelésére fordított összeg viszonylag rövid idő alatt megtérülő befektetés, ha arra gondolunk, hogy a téli időszakban a házból jelentős mennyiségű hő távozott el a külső falakon keresztül. A megfelelően szigetelt otthonokban ez a meleg a falakon belül, a házban marad, így megszűnik „az utcát fűtjük” jelenség, kevesebb fűtéssel érünk el tartós, egyenletes hőmérsékletet a házban. Számokban kifejezve ez nagyságrendileg 35%-os csökkenés jelent. Ha pedig a homlokzat szigetelése után a nyílászárók cseréjét is elvégezzük, akkor további 15%-ot takaríthatunk meg, a tető szigetelésével pedig még 25%-ot tudunk lefaragni a rezsiköltségből.

Télen fűt, nyáron hűt
A megfelelően kialakított szigeteléssel tehát télen melegebbé, nyáron pedig hűvösebbé tehetjük otthonunkat. A szigetelés miatt ugyanis nehezebben melegednek át a falak, kánikula idején is tovább lesz hűvös a házban. A szigetelésnek akkor is jó hasznát vesszük, ha nyáron klímával hűtjük a lakást, hiszen a szigetelés miatt a hideget is tovább tartja a ház, ami azt jelenti, hogy segítségével nyáron is csökkenthetjük az kiadásokat.

Védelem és komfort
A minőségi anyagokkal készült, megfelelően kivitelezett szigeteléssel nemcsak pénzt takaríthat meg, de az épület esztétikai jellegét is javítja, a benne élők komfortérzetét is növeli. A szigeteléssel ugyanis megnő a belső falfelület hőmérséklete, mely kellemes hőkomfort érzetet biztosít. Ehhez járul hozzá a helyiségek állandó hőmérsékletének fenntartása, a kihűlés folyamatának lassítása is. Viszonylag kevésbé ismert, hogy a szigeteléssel a zavaró utcai zajokat is kiszűrhetjük, a falakon és a tetőn keresztül. A szigetelés emellett a falaknak is plusz védelmet nyújt a külső légköri hatásokkal szemben, ezáltal növeli az élettartamát.hőtérkép

Hőszigeteléshez a Mapetherm PS Homlokzati hőszigetelő rendszert ajánljuk, mely 2008-ban elnyerte a Kiváló Építési Termék Építési Minősítési Rendszer tanúsító védjegy oklevelét.
Ezzel a védjeggyel is biztosítja a Mapei, hogy a Mapetherm PS homlokzati hőszigetelő rendszere szakszerűen beépítve, az előírt használat és karbantartás mellett, a termék teljes élettartama alatt hozzájárul ahhoz, hogy az építmény, melybe beépítették, megfeleljen a tűzbiztonsági, higiénia, egészség- és környezetvédelmi követelményeknek, energiatakarékosságnak és hővédelemnek, továbbá a mechanikai ellenállása és tartóssága kiváló legyen.

Miért válassz minket?
  • Szerződéskötési lehetőség
  • Egyedi árajánlatok
  • Tervezés és kalkulációs segítség
  • Rendszergaranciák
  • Szaktanácsadás, szakmai cikkek
  • Szezonális kedvezmények
  • Kedvező kiszállítási feltételek
  • Minőségi termékek
  • Szín- és vakolat minták biztosítása
  • Áru visszavásárlás lehetőség
Teljes Verzió