MAPEI színkeverés - Felületkezelés - Alapozás technika - Homlokzatszínezés

Kreatív falfestési technikák

Kezdőlap » BLOG » Kreatív falfestési technikák
aee906e5ac1435beaafe9ef506ff013b

Mintázó hengerrel készült falfestés

qw

Mintázó henger

Biztosan emlékeztek még azokra a festékhengerekkel készült falmintákra, melyeket már csak régi épületek, vályogházak belső falain láthatunk. Ez a falfestési technika újra kezd divatba jönni.

A tapétázás nagyon népszerűvé vált mostanság, de cikkünkben a kézzel és hagyományos eszközökkel készült falfestési mintázatokra szeretném felhívni a figyelmet. Nem sokan tudják, hogy egy szivaccsal vagy egy összecsavart ruhával nagyon szép mintázatokat készíthetünk a belső falainkra. Arra érdemes figyelni, hogy falmintázat készítésekor két különböző színt ajánlott kiválasztani. A széleskörű színválaszték mellett megtalálhatóak a boltokban a fémes hatású festékek is, melyekkel igazán esztétikus megjelenést adhatunk falainknak.

1. Hengerrel készített mintázat:

Ez a dekorációs technika kihalófélben volt mostanáig. A 70-80″-as években ez az eljárás nagyon nagy teret hódított magának, ám ugyanezzel a lendülettel el is tűnt. A hengerrel készített mintázatokat felváltotta a tapéta, és lassacskán a hengerek is kikoptak a forgalomból. Mára ez a technika újra népszerűségnek örvend.

2. Szivaccsal vagy csavart ruhával készített dekoratív fal:

Ez egy olyan technika, amiról nem hiszem, hogy sokan hallottak. Nem kell hozzá más, mint egy nem használt fehér ruhaanyag vagy egy szivacs. A szivacs esetében nem kell túl sok festéket használnunk. Csak hozzá kell érinteni a falazathoz és máris látszik a mintázat. Ügyeljünk arra, hogy ne túl sok festék kerüljön a szivacsra, mert akkor csak egy festékpacát kapunk eredményül. Ha ruhaanyaggal szeretnénk mintázni, az az első dolgunk, hogy az alap festékszínre rákenjük vékonyan a másik színt, majd az összecsavart ruhával ismétlődő mozdulattal felülről lefelé haladunk.

Rag-Paint-Effect-590x442 technika5 Walls_Int_Sponging_89_02rag-rolling

צמר על רולר

Ilyen eredményt kapsz, ha saját kézzel készíted el a mintázó hengert

3. Csak kreatívan: Léteznek olyan ötletes megoldások is, mellyel te magad is mintázó hengert készíthetsz. Annyi a dolgod hogy fogsz egy nem műszálas vastagabb zsineget és egy teddy hengert. A hengerre csak rá kell csavarni a zsineget, szorosan megkötni és máris kész a mintázóhenger.

Falmintázatok keretes

Ilyen gyönyörű falfestéseket lehet készíteni ezzel a technikával.

 

Miért válassz minket?
  • Szerződéskötési lehetőség
  • Egyedi árajánlatok
  • Tervezés és kalkulációs segítség
  • Rendszergaranciák
  • Szaktanácsadás, szakmai cikkek
  • Szezonális kedvezmények
  • Kedvező kiszállítási feltételek
  • Minőségi termékek
  • Szín- és vakolat minták biztosítása
  • Áru visszavásárlás lehetőség
Teljes Verzió