MAPEI színkeverés - Felületkezelés - Alapozás technika - Homlokzatszínezés

Hódító vintage stílus

Kezdőlap » BLOG » Hódító vintage stílus

Meghódította a ruhatárunkat és a lakberendezésben is egyre nagyobb hangsúlyt kap a vintage stílus. Még ha a nevét nem is ismerjük, biztosan találkoztunk már az irányzattal. Régi bútorok újragondolása. Nem gond ha kicsit kopott, annál jobb minél régebbi.

A vintage legfőbb jellemzője, hogy a modern bútorokat bátran keveri a régmúlt darabjaival. Ha rabjaivá válunk az irányzatnak szerencsére nem muszáj mélyen a zsebünkbe nyúlni. Természetesen a design studiókba szebbnél szebb darabokra lelhetünk, de ezek nem feltétlen olcsó kategóriás bútorok. A jó hír az, hogy némi kreativitással és alkotóképességgel mi magunk is elkészíthetjük sajátos vintage stílusú bútorainkat. Egy vintage stílusú lakás berendezése hosszú folyamat és nagyon gondos stílusérzéket igényel. Érdemes körülnézni nagymamáink padlásain, használt cikkek boltjaiban, piacokon vagy akár online hirdetőoldalakon is, hiszen ezek a helyek egy vintage rajongónak igazi aranybányák lehetnek. Nem kell feltétlenül antik bútorokra gondolni.

A vintage stílusnak is vannak irányzatai. Azt art deco és a retro is a vintage stílusba tartozik, ám más más jellemzőkkel bírnak. Az azt deco igazán klasszikus, romantikus és díszes. Elegáns és előkelő hangulatot sugároz. Ezzel ellentétben a retro a 70′-es évekre repít vissza minket, színesebb és bohókásabb stílusjegyekkel rendelkezik.

vintage classic2 

Art Deco 01.

 

vintage classic 

Art Deco 02.

 

c8dbe4d9bdc4895714f7760423fd1893 

Art Deco 03.

 

retro 

Retro vintage irányzat 01.

 

retro03 

Retro vintage irányzat 02.

 

retro04 

Retro vintage irányzat 03.

 

A két irányzaton kívül létezik még egy, a rustic stílus. A rusztikus a művészetben egyszerűt, díszítésektől mentest jelent. A rusztikus vintage stílusra az egyszerű fából készült bútorok jellemzők, melyek minél kopottabbak, annál jobban mutatnak.

rustic2 

Rustic 01.

 

rustic3 

Rustic 02.

 

rustic4 

Rustic 03.

 

Bármelyik irányzatot választjuk, biztosak lehetünk abban, hogy valóban egyedi otthonba térünk haza.

Mint minden stílusnál, ennél is fontos, hogy egy színsémára alapozzuk egy helyiség hangulatát. Választhatsz élénkebb, merészebb színeket vagy maradhatsz a lágyabb árnyalatoknál, a lényeg, hogy teremts harmóniát!

Ne félj az anyaghasználattól sem: válassz különleges anyagokat, mint például a zsákvászon és használd függönyként. Furcsán hangzik ugye? Pedig valójában remekül mutat! Légy merész és próbálj ki olyan anyagokat ott, ahová egyébként nem olyat választanál.

 

Miért válassz minket?
  • Szerződéskötési lehetőség
  • Egyedi árajánlatok
  • Tervezés és kalkulációs segítség
  • Rendszergaranciák
  • Szaktanácsadás, szakmai cikkek
  • Szezonális kedvezmények
  • Kedvező kiszállítási feltételek
  • Minőségi termékek
  • Szín- és vakolat minták biztosítása
  • Áru visszavásárlás lehetőség
Teljes Verzió