MAPEI színkeverés - Felületkezelés - Alapozás technika - Homlokzatszínezés

Dekoratív falmatricák

Kezdőlap » BLOG » Dekoratív falmatricák

Ma már sok lehetőség tárul elénk ha szobadekorálásról van szó. Az egyik kreatív és mindemellett egyszerű megoldás lehet a falmatrica. Galériánkban összegyűjtöttünk néhány ötletes megoldást falaink díszítésére.

Forrás: Pinterest

Hogyan csináljuk?

Matrica felhelyezése előtt győződj meg róla, hogy a felszín száraz és pormentes! Ha a terület poros, a matrica tapadása nem lesz megfelelő, így az idővel leválhat. Frissen festett fal esetén várj legalább másfél, két hetet – a felület teljes száradásáig – mielőtt a matricát felhelyeznéd!

1. Terítsd ki a hengerben talált matricát egy vízszintes sík felületre (asztal, parketta stb…) az áttetsző hordozófóliával felfelé. A mellékelt simítóval középről a szélek felé haladva simítsd végig a mintát a biztosabb tapadás érdekében. Mielőtt felragasztanád, próbáld oda a fóliát a kívánt helyre (segítségként ceruzával halványan bejelölheted a végső helyét).

2. A matrica felső részénél óvatosan válaszd szét az alsó vastagabb papír réteget és a hordozófóliát (úgy hogy a matrica a hordozó fólián maradjon).

3. Helyezd a matricát a hordozó fólia ragasztós részével a kiválasztott felületre, majd óvatosan húzd lefelé a már előzőleg megbontott papírréteget, eközben finoman simítsd a matricát a falra. Használd simítót a gyűrődések és légbuborékok elkerülése végett. Ha a matrica egy része nem válik le a szilikonos papírról, gurítsd vissza a papírt, dörzsöld meg a problémás részt és húzd le újból.

4. Amikor a minta minden részét egyenletesen rásimítottad a felületre, az egyik sarokból kiindulva húzd óvatosan lefelé (a fallal párhuzamosan) a hordozó-fóliát. Ha a matrica egy része nem válik el a fóliától, egyszerűen csak gurítsd vissza a hordozót (a problémás részen), simítsd rá a mintára és húzd le újból.5. Ha teljesen lehúztad a hordozófóliát még egyszer simítsd végig a matricát. Az esetlegesen megmaradt légbuborékokat és gyűrődéseket a legegyszerűbben egy hajszárító és a simító segítségével távolíthatod el.

Tippek:

A matricád mérettől függően több részből is állhat. Ez megkönnyíti a felhelyezést, ilyen esetben mindig a legnagyobb résszel kezd a felhelyezést.
Ha vásárolt matricád nagyméretű, kérj meg egy barátodat, hogy segítsen a felhelyezésében.
Ha nem porózus (üveg, fém, műanyag) felületre szeretnéd felrakni a mintát érdemes előzetesen benedvesíteni a felületet. Így a száradásig a minta helyzete változtatható lesz.
Felhelyezés megkönnyítése érdekében használhatsz papír ragasztószalagot (ezt bármely festékboltban beszerezheted), ha nemrég festetted a faladat válaszd legkisebb tapadó erővel bíró szalagot.

Miért válassz minket?
  • Szerződéskötési lehetőség
  • Egyedi árajánlatok
  • Tervezés és kalkulációs segítség
  • Rendszergaranciák
  • Szaktanácsadás, szakmai cikkek
  • Szezonális kedvezmények
  • Kedvező kiszállítási feltételek
  • Minőségi termékek
  • Szín- és vakolat minták biztosítása
  • Áru visszavásárlás lehetőség
Teljes Verzió