MAPEI színkeverés - Felületkezelés - Alapozás technika - Homlokzatszínezés

Régi falfesték réteg eltávolítása a falakról!

Kezdőlap » Tippek » Régi falfesték réteg eltávolítása a falakról!

Ha újra szeretnénk festeni lakásunk falait, mert koszossá váltak vagy elszíneződtek sok esetben szembesülünk azzal, hogy az előző festék rétegeket először el kell távolítanunk. Ez hosszadalmas és időigényes munka.

Milyen esetekben fordulhat elő, hogy a rétegeket le kell szedni?

– ha vastag rétegekben lettek előzőekben a festékek felvéve, így az új réteg felhólyagzik
– Az új festékréteg egyszerűen nem tapad a falra

Előkészületek

Ahhoz, hogy ezt a folyamatot elkezdjük, szerezzünk be takarófóliát, fedjük be vele a padlót a bútorainkat toljuk össze a szoba közepére és ezekre is helyezzünk takarófóliát. Szerezzünk be egy acél spatulát, aminek a feje körülbelül 10 cm széles, szükségünk lesz egy szivacshengerre, egy létrára, és egy vödörre is. Ha ezek megvannak, belevethetjük magunkat a munkába!

A munka elkezdése

A szivacshengerre most lesz szükségünk! A vödörbe öntsünk meleg vizet és a henger segítségével felülről megkezdve többször áthengerelve a felületet, kezdjük meg a festékréteg fellazítását. Ügyeljünk arra, hogy folyamatosan egy sávban haladjunk egyenletesen szedve le a rétegeket.


TIPP: Tartsuk a helység ablakait zárva, hogy a falak tovább maradjanak nedvesek.


Ha a festékréteget sikerült átáztatnunk, akkor a spatula élének segítségével kezdjünk hozzá a festékréteg eltávolításához. Ezt a folyamatot érdemes egészen a simított vakolat rétegéig megismételni. Ezt követően jöhet a glettelés. Ehhez a művelethez egy lágyra kevert állagú glettanyagra, egy glettsimítóra és a spatulára lesz szükségünk. Mi ajánljuk a DULUX Pre Paint Easysmooth Equalizer kész glettet.

A simító segítségével vigyünk fel nem túl sok anyagot a falra, a széleken kinyomódat anyagot próbáljuk eloszlatni, így nem lesznek kitüremkedő részek és a későbbiekben kevesebbet kell csiszolnunk.

Hogyan fejezzük be?

A csiszolást csak akkor kezdjük el, ha már teljesen kiszáradt a glett. Vegyünk egy körülbelül 100-as szemcsenagyságú csiszolópapírt és nem túl erősen kezdjük meg az egyenetlenségek csiszolását. A következő lépés is nagyon fontos festés előtt, portalanítsuk a falat illetve a fóliákon összegyűlt anyagokat is alaposan takarítsuk össze, ne hogy visszaszálljanak, a fal felületünkre. Érdemes mélyalapozó használata, hogy növeljük a festékanyag tapadását, és hogy a megszáradt, festés utáni falunk ne foltosodjon. Erre ajánljuk a Supralux mélyalapozónkat.
Ezt követően, nincs más dolgunk csak a kiválasztott festéket felhengerelni a falunkra.
Tehát, mint láthatjuk valóban időigényes és fáradtságos munka, a régebbi rétegektől megtisztítani a belső falainkat azonban a végeredmény magáért beszél.

Miért válassz minket?
  • Szerződéskötési lehetőség
  • Egyedi árajánlatok
  • Tervezés és kalkulációs segítség
  • Rendszergaranciák
  • Szaktanácsadás, szakmai cikkek
  • Szezonális kedvezmények
  • Kedvező kiszállítási feltételek
  • Minőségi termékek
  • Szín- és vakolat minták biztosítása
  • Áru visszavásárlás lehetőség
Teljes Verzió