14964Tikkurila Valtti Color New

Kattintson a nagyobb képért

Géptisztító (Moisturing Agent)

3,914 Ft31,681 Ft

Oldószeres, félig áttetsző lazúr kültéri fa felületekre. Megvédi a fát a nedvességtől és kiemeli a fa természetes erezetét, szépségét. Ellenálló felületet képez a bio korrózióval szemben, továbbá növeli a fa nedvességgel és UV sugárzással szembeni védelmét. Kültéri fa felületek: falak, ablakkeretek, ajtók, kerítések, korlátok, lugasok, kerti bútorok, stb. kezelésére.

Letölthető dokumentumok:

Műszaki adatlap

Biztonsági adatlap

 

Kiürítés
Cikkszám: N/A Kategória:

Product Description

Festési körülmények: A felület legyen tiszta, száraz, zsiradéktól, olajtól, viasztól mentes. Az
egyenetlen vagy fényes felületeket le kell csiszolni. A fényes
felületeket csiszoljuk le, hogy biztosítsuk a lazúr beszívódását. Ha
szükséges, teljesen távolítsuk el a régi fakonzerváló réteget. Minden festendő felület legyen száraz, a levegő hőmérséklete
legalább +5°C, a levegő relatív páratartalma legfeljebb 80%-os.
Előkészítés: Kezeletlen fafelületek:
Távolítsa el a port, az egyéb szennyeződéseket és a laza, pergő festékrétegeket drótkefével. A felületen lévő penészt távolítsa el hagyományos penészölő szerrel. Amilyen gyorsan lehet, alapozza a felületet a Valtti Base alapozó olajjal. A környező növényzetet óvja a lecsöpögő Valtti Base-től és Valtti Color-tól. Korábban fakonzerválóval kezelt felületek:
A korábban már festett felületről távolítsa el a fellazult festékréteg(ek)et kaparóvassal, vagy drótkefével. Tisztítsa meg a felületet, az esetleges penészfoltokat távolítsa el hagyományos penészölő szerrel. A felületen maradó fényes festékréteget el kell távolítani, de legalább le kell csiszolni. A környező növényzetet óvja a lecsöpögő Valtti Color-tól.
Felületkezelés: Bizonyosodjon meg róla, hogy egy felületegységre elegendő Valtti Color-t vásárolt. Keverje össze az egész mennyiséget egy kannában, hogy elkerülje az esetleges színkülönbségeket. Keverje föl a festéket alaposan a felhordás előtt és időnként a felhordás közben is.

Hordja föl a Valtti Color-t egyenletesen egyszerre egy deszka, vagy egy pár deszka egész hosszában, hogy elkerülhesse az átfedéseket. Az első festés alkalmával javasolt ecsettel festeni. Ha szórópisztollyal hordja föl a festéket, javasolt a festést ecsettel befejezni. Használjon a deszkavégeken bőségesen a festékből. Az érdes, durva felületeket két rétegben fesse le, a sima csiszolt felületeket egy-két vékony rétegben.

Szerszámok tisztítása: Használat után a szerszámokat tisztítsa azonnal lakbenzinnel vagy Tikkurila Pensselipesu-val.
Karbantartási útmutató: Óvatosan kezelje a felületet, mert az normál körülmények között kb. 4 hét alatt éri el a teljes kikeményedést és tartósságot. Ha tisztításra van szükség, használjon egy puha kefét, vagy egy nedves törlőrongyot.
Karbantartó kezelés: Egy hónap száradási idő eltelte után a szennyeződött felületet tisztítsa a Huoltopesu és víz 1:10 arányú elegyével. Az erősen szennyezett foltokat és felületeket tisztítsa a Huoltopesu és víz 1:1-es arányú keverékével. Öblítse le alaposan a felületet és hagyja megszáradni.

Additional Information

Tömeg N/A

Kérdezz a színvarázsló szakértő csapatától! Mobil: +36 (30) 900-9963

Hozzászólások

Még nincs egy sem.