8042Taika_Helmiaismaali_hopea_1L_1

Kattintson a nagyobb képért

Tikkurila Taika Falfény

6,247 Ft9,188 Ft

Vízhígítású, félig áttetsző, színezhető speciális falfény, gyöngyház hatás kialakítására. Mivel a falfény félig áttetsző, ezért az alap színe jelentősen befolyásolja a végső összhatást. Az előnyös megvilágítás kiemeli a különleges hatást. Száraz beltéri falfelületekre, ahol különleges színhatás elérése a cél.

Letölthető dokumentumok: 

Műszaki adatlap

Biztonsági adatlap

Kiürítés
Cikkszám: N/A Kategória:

Product Description

Festési körülmények: Minden festendő felület legyen száraz, a levegő hőmérséklete legalább +10°C legyen és a levegő relatív páratartalma, pedig legyen 70% alatt.
Előkészítés: Festetlen felület esetén:
Távolítsa el a port és a szennyeződést a felületről. Simítsa a felületet Prestia glettel, és amennyiben szükséges, csiszolja a felületet. Távolítsa el a csiszoláskor keletkezett port.Korábban festett felület:
öblítse le óvatosan a felületet vízzel, majd hagyja megszáradni. A kifényesedett, kemény felületet csiszolja mattra csiszolópapírral, hogy biztosítsa az optimális tapadást. Távolítsa el a csiszoláskor keletkezett port.
Alapozó réteg: Az alapszínt Tikkurila latex (pl. Feelings Beltéri Falfesték) festékből vigye fel a felületre két rétegben. Használjon rövid szőrű hengert és törekedjen a minél vékonyabb réteg létrehozására. Mivel a Taika Falfény félig áttetsző, ezért az alapszín jelentősen befolyásolja a végső összhatást. A Taika Falfényhez ajánlott alapszíneket a Taika színkártyán találja.
Festés: Nagy falfelületen:
A Taika Falfényt felhordás előtt alaposan keverje fel. Használjon rövid szőrű hengert. Bőségesen hordja fel a Falfényt, egyszerre egy méter széles területen. A henger segítségével egyenletes, függőleges mozdulatokkal képezzünk sima felületet. Minél vékonyabb rétegre és minél egyenletesebb eloszlatásra törekedjen. Használjon festőszalagot a szélek kitakarására és festés után azonnal távolítsa el azt. A hatás fokozásának érdekében két rétegben is alkalmazhatja a Falfényt. Megjegyzés: ugyan a Taika Falfény használata egyszerű, azonban nagy, összefüggő felületeken a homogén színhatást nehezebb elérni.Mintázó festés:
kisebb területet (kb. 1 m²) fessen le egyszerre, először rövid szőrű hengerrel, bőségesen felhordva a festéket. Ezután azonnal, mintázóhenger, szivacs vagy ecset segítségével hozzuk létre a mintát. Alkalmazás előtt gyakorolhatunk egy vastagabb kartonpapíron.A Taika Falfény kiválóan alkalmas festősablonos mintázásra is. További ötleteket és részletes leírásokat a Tikkurila katalógusokban találhat.
Szerszámok tisztítása: Távolítsa el a felesleges Fafényt az eszközökről, majd tisztítsa alaposan vízzel.

Additional Information

Tömeg N/A

Kérdezz a színvarázsló szakértő csapatától! Mobil: +36 (30) 900-9963

Hozzászólások

Még nincs egy sem.