7943Optiva_Colour_9L

Kattintson a nagyobb képért

Tikkurila Optiva Colour

2,677 Ft29,044 Ft

Vízhígítású, akril, diszperziós festék lakóházak, irodai és nyilvános helyiségek beltéri falainak és mennyezeteinek festésére. Teljesen sima felületet képez. Gipszkarton falak, mész-cement vakolatok, valamint beton felületek festése.

Letölthető dokumentumok: 

Műszaki adatlap

Biztonsági adatlap

Kiürítés
Cikkszám: N/A Kategória:

Product Description

Festési körülmények: A festendő felület legyen száraz, tiszta, a levegő hőmérséklete legyen 5°C-25°C között, páratartalma pedig 80% alatt.
Előkészítés: Festetlen felületek:
A friss vakolt vagy beton felületeket 4 hét száradási és kikeményedési idő elteltével szabad festeni. Távolítsa el a felületről a port, a zsíros, olajos és egyéb szennyeződéseket. Az egyenletlen felületeket és a felületi hiányosságokat egyenlítse el és töltse ki a megfelelő töltőanyaggal. Alapozásként hordjon fel egy réteg, max. 30%-ban vízzel hígított Optiva Colort.Korábban festett felületek:
Mossa le a felületet és távolítsa el a felületről a zsíros, olajos és egyéb szennyeződéseket, valamint a laza, lepergő festékrétegeket. Az egyenletlen felületeket és a felületi hiányosságokat egyenlítse el és töltse ki a megfelelő töltőanyaggal. Alapozásként hordjon fel egy réteg, max. 30%-ban vízzel hígított Optiva Colort.Korábban meszes, vagy enyves festékkel festett felületek:
Az enyves, vagy meszes festéket tökéletesen, a vakolatig távolítsa el. Távolítsa el a felületről a port, a zsíros, olajos és egyéb szennyeződéseket. Az egyenletlen felületeket és a felületi hiányosságokat egyenlítse el és töltse ki a megfelelő töltőanyaggal. Ezután alapozza a felületet egy réteg Suprabilit-tel.Ha a festendő felület anyaga laza, alapozza a felületet Suprabilit mélyalapozóval.

Figyelem!
A festőszalagot festés után azonnal távolítsa el, mielőtt a festék megszáradna.
Javasolt leellenőrizni, hogy a glett erős és stabil felületet képzett-e – amennyiben enyhe kézi dörzsöléssel a felület omladozik, vagy ha a glett a tenyéren marad, a felület laza és ajánlott Suprabilittel lealapozni.

Felvitel: A lehetséges színeltérések elkerülése végett biztosítson az egész felületre elegendő, azonos gyártási számú festéket. A festéket nem szükséges hígítani. Felhordás előtt alaposan keverje el a festéket. Hordja fel a festéket ecsettel, hengerrel, vagy szórással 1-2 rétegben. A gyenge takaróképességű színek esetében lehetséges, hogy további rétegek felhordása is szükséges.
Szerszámok tisztítása: Tisztítás előtt törölje le a szerszámokról a lehető legtöbb festéket, majd mossa le azokat vízzel.

Additional Information

Tömeg N/A

Kérdezz a színvarázsló szakértő csapatától! Mobil: +36 (30) 900-9963

Hozzászólások

Még nincs egy sem.