MAPEI színkeverés - Felületkezelés - Alapozás technika - Homlokzatszínezés

Újítsd fel fa ablakaidat magad!

Kezdőlap » Egyéb » Újítsd fel fa ablakaidat magad!

Pattogzik a festék az ablakaidról? Süvít be a szél és lobognak a függönyök?  Van egy jó hírünk, ha úgy döntenél, hogy régi, viseltes fa ablakaidat felújítanád!
Ma már minden adott ahhoz, hogy ezt akár te magad is kivitelezd, és ezzel lefaragd a költségeidet!

 

Egyedül egy esetben érhet csalódás, ha a fa el van vetemedve, vagy elkorhadt. Ebben az esetben sajnos a felújítása nem lehetséges. De minden más esetben nagy sikerrel csaphatsz a lovak közé!
Nézzük az első lépéseket a leendő csodás ablakaid felé!

A régi festéknek mennie kell!

Szabadulj meg a felhólyagzott, lepattogzott festékrészektől, az ablak széleknél, az ablaktoknál és a szárnyaknál, hiszen így fognak ismét tökéletesen zárni az ablakaid. Használj csiszoló papírt a festék eltávolításához, vagy ha nem boldogulsz, akkor jöhet a spakli is.


Tipp: Ha majd elkészültél a felújítással esetleg a jobb hőszigetelés érdekében gumitömítést is berakhatsz az ablakkeretbe.


Ablak sérülések? Legyen a múlté!


Ebben barátod lesz a gitt! Először is ahol durva sérüléseket látsz, az ablakon csiszold fel szintén  csiszolópapírral majd használd a gittet, így kitűnően fog a mélyedésekbe tapadni. Egyszerre ne használj sokat! Rétegeiben vidd fel az anyagot. Nézd meg gitt kínálatunkat: ITT

A gittet az ablakok kereteinél is használhatod, ahol nem túl nagyok a repedések, ahol túl nagyok inkább vízzáró szilikonos tömítőmasszát használj.
Különösen nagy figyelmet szánj a külső ablakszárnyaknak. Ha eltávolítottad innen is a felesleges festékanyagot itasd át lenolajjal.


Tipp: A csiszolást végezd közepes erősségű csiszoló papírral.


Ha idáig eljutottál szuper! Már csak az alapozás és a festés van hátra!


A kellő védelmet úgy tudod elérni, ha 3 rétegben gondolkozol. Egy alapozó réteg, egy közbenső réteg és egy külső fedő réteg.


Tipp: Ne spórold ki az alapozó réteget, vagy éppen a közbenső réteget, ugyanis akkor a felső réteg foltossá válhat, vagy néhány hónap múlva lepereg.


Az alapozó réteget, ha tudod, vékonyan vidd fel és egyenletesen. Ha ez megszáradt jöhet egy réteg általad választott zománcfesték. Ezt is várjuk, meg amíg megszárad, ez lesz a közbenső réteg, majd ezután fessük le ismételten egy réteg zománcfestékkel!

Hagyjuk megszáradni és Voilá! Kész a csúcsszuper új ablakod, ami nem került egy vagyonba, és amit te saját magad újítottál fel.

 

Miért válassz minket?
  • Szerződéskötési lehetőség
  • Egyedi árajánlatok
  • Tervezés és kalkulációs segítség
  • Rendszergaranciák
  • Szaktanácsadás, szakmai cikkek
  • Szezonális kedvezmények
  • Kedvező kiszállítási feltételek
  • Minőségi termékek
  • Szín- és vakolat minták biztosítása
  • Áru visszavásárlás lehetőség
Teljes Verzió