MAPEI színkeverés - Felületkezelés - Alapozás technika - Homlokzatszínezés

Radiátor újra festése 3 könnyű lépésben

Kezdőlap » Egyéb » Radiátor újra festése 3 könnyű lépésben

Ha felújítási munkálatokról van szó, előbb-utóbb szóba jöhet a vízfűtéses radiátoraink, konvektoraink felújítása! Sokat javít az enteriőrön, ha nem a lepattogzott, besárgult radiátorok díszítik a teret otthonunkban!

Lássuk mire is figyeljünk oda a festés előtt:

A vízfűtéses radiátoroknál a hőmérsékleti ingadozás igen magas, hiszen fűtéskor ideális esetben 80 celsius fok körül mozog a felületi hőmérsékletük, majd pedig felfűtés után visszaesik olyan 20 celsius fok köré.  A gyors és magas hőváltozás a hagyományos zománcfestéket hamar tönkre teszi, gyengíti, a kialakított vegyi kötéseket ezért pattognak le idő előtt a felületről, valamint a festékben lévő pigmentek, amik a színt adják, pedig megéghetnek, ettől sárgulnak be egyes esetekben a radiátorok. Ezért csak olyan festéket vegyünk, amelyek kifejezetten radiátor festéséhez lettek kifejlesztve. Mi a Hammerite Radiátor festékét ajánljuk. Speciális összetevőinek köszönhetően, nem kell külön alapozó festéket használnunk.


A radiátor festés lépései:

 

 1. lépés: Mielőtt hozzákezdünk radiátorunk festéséhez, távolítsuk el az előző festékréteget csiszolópapírral, drótkefével. Itt kromofágot is szoktak alkalmazni, azonban ha még nem használtunk ilyen anyagot inkább ne kezdjünk bele, mert nagyon maró hatású és balesetveszélyes. Leteríthetünk egy védőfóliát is a biztonság kedvéért. Ezt követően gondoskodjunk róla, hogy a felületünkön minden por, zsírmentes és száraz.
 2. lépés: Ha olyan radiátorokhoz való zománcfestéket választunk, ami alá alapozó réteg szükséges, akkor ez a lépés következik. A megtisztított felületre vigyük fel az alapozó festéket. Hideg radiátoron kezdjünk el dolgozni. Hagyjuk megszáradni az alapozó anyagot. Ajánljuk a Supralux Tiszakorr alapozót vagy a Supralux Koralkyd alapozót.
 3. lépés: A kiválasztott zománcfesték felvitele következik, aminek tehát rugalmasnak, gyorsan száradónak, hőállónak és jól tapadónak kell lennie. A radiátornak még itt is hidegnek kell lennie. Ezért is érdemes ezt a felújítást kifejezetten a melegebb, nyári hónapokban elvégezni. Ha az első rétegünk felvitel után csíkos lett, vigyünk fel egy második réteget is a megfelelő eredményért, a csöveket pedig mindig hosszanti irányba fessük. A radiátorszelepekre ne kerüljön zománcfesték. A nehezen elérhető fal felőli oldal festéséhez használhatunk hosszú nyélű kisméretű festőhengert a felvitelre illetve kifejezetten radiátor ecsetet is vehetünk, ami a szűkebb helyek elérését segíti. 

 

Tipp: Zománcfestékeken kívül a nehezen elérhető helyekre használhatunk aeroszolos radiátor sprayket. Használat előtt jól rázzuk fel a flakonokat, egyszerre csak egy vékony réteget fújjunk, ne hogy megfollyon a festék a felületünkön. Ajánlatunk ehhez a művelethez a Hammerite Radiátor Spray

Ha eddig halogattad, kezdj hozzá nyugodtan a radiátorod újra festésének, láthatod hogy annyira nem is nagy ördöngösség!
Nézz szét webáruházunkban olvasd el a további blog bejegyzéseinket is!

Jó munkát kívánunk!

Miért válassz minket?
 • Szerződéskötési lehetőség
 • Egyedi árajánlatok
 • Tervezés és kalkulációs segítség
 • Rendszergaranciák
 • Szaktanácsadás, szakmai cikkek
 • Szezonális kedvezmények
 • Kedvező kiszállítási feltételek
 • Minőségi termékek
 • Szín- és vakolat minták biztosítása
 • Áru visszavásárlás lehetőség
Teljes Verzió