MAPEI színkeverés - Felületkezelés - Alapozás technika - Homlokzatszínezés

Hogyan újítsuk fel kerítésünket házilag ?

Kezdőlap » Egyéb » Hogyan újítsuk fel kerítésünket házilag ?

Itt a jó idő és talán sokan gondolkoznak azon, hogy milyen felújítási munkálatokat lehet elvégezni a ház körül, melyeket esetleg mi magunk is el tudunk végezni, így egy kis pénzt is tudunk spórolni.  Jó ötlet lehet a kerítés felújítása, ha kellőképpen felkészülünk rá, csodás munkát lehet végezni.

Hogyan kezdjünk hozzá a kerítésünk felújításához?

Nézzük először a fém kerítések felújítását.


A fém kerítések felújításánál azt érdemes tudni, hogy mielőtt megvesszük, hozzá a festéket tájékozódjunk annak felhasználhatóságáról, ugyanis azok a festékek, amelyek alkalmazhatóak vasfémek festésére, nem biztos, hogy alkalmazhatóak horgonyzott felületek festésére. 

Az első lépés: A fém megtisztítása, a rozsdától, régi festékanyagtól, zsírrétegtől.
Ezt a folyamatot különös gondoskodással kell elvégezni a sarkokban és a nehezen hozzáférhető helyeken, ugyanis ha ott maradnak ezek az anyagok a kerítésünkön, sajnos a munkánk nem lesz hosszú életű.

Először is távolítsuk el a régi festékanyagot és a rozsdát a festeni kívánt felületről. Ezt megtehetjük korongos tisztítással, csiszolópapírral, drótkefével és használhatunk rozsdaátalakítót. Ilyen például a Ferropasit S 50 és kiváló megoldás a Hammerite Rozsda Stop terméke is. A zsírtalanítást csak úgy, mint a konyhánkban mosószeres vízzel oldhatjuk meg a leghatékonyabban.


Tipp: oldószert ne használjunk, mert annak elpárolgása után a zsírok ugyanúgy megtalálhatóak lesznek a felületen.


Második lépés: Végezzünk korróziógátló alapozást majd vigyük fel a rétegeket.
A korróziógátló réteg felvitele, történjen ecsettel így mélyebbre és egyenletesen tudjuk eloszlatni az anyagot. Ezután a következő teendőnk a közbenső réteg kialakítása. Ezt az anyagot érdemes legalább két rétegben alkalmazni, mert minél vastagabb ez a réteg annál jobban véd az időjárási viszontagságoktól. Mielőtt megvásároljuk a végső, díszítő réteghez általában a zománcfestéket érdeklődjünk, hogy passzol-e azzal a korróziógátló anyaggal, amelyet már előzőekben felvittünk.

Harmadik lépés: Az utolsó lépés – talán a legörömtelibb is, az általunk kiválasztott színű festék felvitele kerítésünkre. Ezt a lépést az előző réteg megszáradása után kell megtenni.


Tipp: Mindig tartsuk be a festékgyártó utasítását, így biztosak lehetünk abban, hogy mindent jól csinálunk és végezetül egy csodás kerítést kapunk.  


Nézz szét webshopunkban Hammerite termékeinkből: ITT

 

 

Nézzük mit is kell tennünk, ha fa kerítésünket szeretnénk felújítani?
Érdemes tudnunk a kerítésünk anyagát, hogy milyen típusú fából készült. Keményfából (Pl.: tölgy vagy akác) illetve puhafából (Pl.: fenyő)

Első lépés: Ha puhafából készült kerítésünk van, akkor komolyabb rovar illetve gombaölő védelmet igényelnek.

Második lépés: Nézzük meg, hogy milyen bevonat található fakerítésünkön?

A fakerítéseknél is mindig igazodni kell az előző rétegekhez. Ha fedőfesték volt előtte, akkor a továbbiakban is azt alkalmazzuk. Fedőfestés esetén, az eljárás szinte teljesen megegyezik a fémkerítés felújításával a korrózió réteg felvitelének kivételével

Manapság a legtöbb kerítés lazúrral van lekenve. Ez esetben csiszoljuk és zsírtalanítsuk itt is a felületet, majd következhet a lazúr szálirányban való felvitele a felületre. Itt választhatunk vastag lazúr és színtelen lazúrok közt.


Tipp: Találhatunk a piacon olyan lazúrokat is, amelyek már teljes mértékben UV védelmet biztosítanak. Nézd meg ITT


Nézz körül webáruházunkban és készüljünk fel együtt a ház körüli munkákra! Katt a webshopunkra: ITT

Sikeres és eredményes kerítés felújítást kívánunk!

Miért válassz minket?
  • Szerződéskötési lehetőség
  • Egyedi árajánlatok
  • Tervezés és kalkulációs segítség
  • Rendszergaranciák
  • Szaktanácsadás, szakmai cikkek
  • Szezonális kedvezmények
  • Kedvező kiszállítási feltételek
  • Minőségi termékek
  • Szín- és vakolat minták biztosítása
  • Áru visszavásárlás lehetőség
Teljes Verzió