MAPEI színkeverés - Felületkezelés - Alapozás technika - Homlokzatszínezés

10 tipp színválasztáshoz

Kezdőlap » Egyéb » 10 tipp színválasztáshoz

 

Színt választani sosem könnyű, főleg ha otthonunk valamely helyiségéről van szó. Fontos, hogy ne unjuk meg hamar, jól érezzük magunkat a szín megteremtette környezetben. A színválasztás megkönnyítéséhez összeszedtünk 10 tippet, mely segítségével könnyebben kiválaszthatod a hozzád leginkább passzoló árnyalatot.

1.Ne ragadj le: Sokak számára meghatározó szempont, hogy meleg színt válasszanak a helyiségbe, hogy télen ne kelljen a falak rideg hatásától cidrizni. Nos, sok olyan dekoráció, kiegészítő és textil alkalmazható a térben, melyek mérséklik a hideg érzését. Lépd át a világos színek határait.

2. Festékek és színek: Választhatsz az előre kikevert színek közül, mint például a Dulux Nagyvilág színpalettája, vagy rendelkezésedre áll az NCS színskála is például a Tikkurila Feelings beltéri falfesték esetében. Az utóbbi előnye, hogy több ezer színárnyalat várja, hogy kiválaszd a megfelelőt.

3. Festékminta: Ha leszűkítetted a színalternatívákat és van lehetőséged, vásárolj ecsetes festékmintákat, melyeket otthon felfesthetsz a falra, hogy lásd hogyan is néz ki valójában a szín a falon.

4. A sötét szín csalóka: Ha a színkártyán kiszemeltél egy sötétebb árnyalatot, tudd, hogy a falra festve az kicsikét világosabb hatást fog eredményezni.

5. Fényhatások: Minden szín másképpen viselkedik természetes fény mellett és lámpafénynél. A természetes fény kiemeli a festék valódi színét, míg a lámpafény minden színt opálosabbá varázsol a sárgító hatása miatt.

6. Gondolt át: Számos festékboltban van arra lehetőség, hogy némi pénzösszegért cserébe a legyezős színmintákat hazavihessük. Így otthon is van időnk töprengni a megfelelő színen. Láthatjuk, hogy a meglévő kiegészítőink, dekorációink mennyire passzolnak a választott árnyalathoz.

7. Inspirálódj: Érdemes minél több blogot olvasni, akár magazinokból inspirálódni. Sok ötlettel találkozhatunk és olyan megoldásokat is találhatunk, ami eddig eszünkbe sem jutott.

8. Használd okosan a színkártyákat: A színkártyák egy-egy lapján megtalálhatjuk az árnyalat sötétebb és világosabb színeit is egyaránt. Válaszd úgy a helyiségbe a kiegészítőket, hogy magaddal viszed a színkártyát, melyen a falad színe is szerepel. Így sokkal pontosabban össze tudod válogatni a helyiségbe illő dekorációkat.

9. Kiegészítők: Figyelj arra, hogy a helyiségben egyetlen egy szín domináljon, a többi árnyalat, csak azt az egy színt erősítse. Így sokkal hangulatosabb eredményt érhetsz el.

10. Két dudás egy csárdában: Soha ne válassz két erőteljes színt egymás mellé, mert az összhatás feszültté válhat. Olyan lehet, mintha a két erős szín harcolna egymással.

Miért válassz minket?
  • Szerződéskötési lehetőség
  • Egyedi árajánlatok
  • Tervezés és kalkulációs segítség
  • Rendszergaranciák
  • Szaktanácsadás, szakmai cikkek
  • Szezonális kedvezmények
  • Kedvező kiszállítási feltételek
  • Minőségi termékek
  • Szín- és vakolat minták biztosítása
  • Áru visszavásárlás lehetőség
Teljes Verzió