MAPEI színkeverés - Felületkezelés - Alapozás technika - Homlokzatszínezés

Télen a hideg ellen, nyáron a meleg ellen véd…

Kezdőlap » BLOG » Télen a hideg ellen, nyáron a meleg ellen véd…

Hőszigetelés

Télen a hideg ellen, nyáron a meleg ellen véd és még a fűtésszámlánkat is kíméli!

Sok bosszúságot okoz a nem3 megfelelő hőszigetelés lakóházunkban, hiszen rengeteg energiát veszítünk el a falakon és nyílászárókon keresztül és ezek további költségeket vonnak maguk után.

Napjainkban a környezetvédelmi szempontok, és a belső terekkel szemben állított követelmények olyan épületek létrehozását igénylik, melyek kellemes lakókörnyezetet biztosítnak, és alacsony energia-felhasználást tesznek lehetővé. Legfontosabb elvárás az esztétika, a védelem és a hőtechnikai követelmények kielégítése, ezáltal a fűtési költségek minimálisra csökkentése. 

 

Milyen anyaggal szigeteljünk?

Használhatunk polisztirol lapokat (XPS/EPS), grafitos polisztirol lapot vagy kőzetgyapotot is.

A polisztirol és kőzetgyapot anyagok tulajdonságainak összehasonlítását az alábbi táblázatban láthatod:

2

Mapetherm rendszer:

Egy átlagos családi háznál a nem megfelelő hőszigetelő képességű falakon akár 30% energia is távozhat, amely nagy energiaveszteségként jelentkezik. A Mapei MAPETHERM homlokzati hőszigetelő rendszerével, akár új építésű ház homlokzatképzésekor akár egy régi épület felújításakor is jelentős mértékű energia-megtakarítás érhető el. A MAPETHERM hőszigetelő rendszerek alkalmazásával növelhetjük a falak hőtároló kapacitását, így a téli hidegben alacsonyabb energiafelhasználás mellett is kellemes hőmérsékletű légteret tudunk biztosítani, nyáron pedig ugyanez a hőszigetelő rendszer védi a falszerkezetet a felmelegedéstől. Így az épületen belül elérhetjük a kiegyensúlyozott lakótéri hő1mérsékletet. Mindezek mellett a hőszigetelő rendszerek használatával saját környezetünket is védjük, mivel kevesebb energiát használunk fel vagy égetünk el, így csökkenthetjük lakóépületeink káros anyag kibocsátását.

 

 

A Mapei MAPETHERM homlokzati hőszigetelő rendszerével, új építésű ház homlokzatképzésekor vagy a régi épületek felújításakor is jelentős mértékű energia megtakarítás érhető el.

Miért válassz minket?
  • Szerződéskötési lehetőség
  • Egyedi árajánlatok
  • Tervezés és kalkulációs segítség
  • Rendszergaranciák
  • Szaktanácsadás, szakmai cikkek
  • Szezonális kedvezmények
  • Kedvező kiszállítási feltételek
  • Minőségi termékek
  • Szín- és vakolat minták biztosítása
  • Áru visszavásárlás lehetőség
Teljes Verzió