MAPEI színkeverés - Felületkezelés - Alapozás technika - Homlokzatszínezés

Ombre technika, a falon, és nem a hajon!

Kezdőlap » BLOG » Ombre technika, a falon, és nem a hajon!

A divat egy teljes körforgás, minden hatással van mindenre. A ruhaipar, a lakberendezés, a szépségipar együtt mozognak! Ezért nem is olyan meglepő arról beszélnünk, hogyha egy fodrásziparból átvett szakkifejezést használunk a falfestés egy módszerére.

 

Napjainkban nagyon divatos lett falainkat úgymond az Ombre azaz a színátmenetes technikával díszíteni. Különlegessé teszi a helységünk hangulatát és teljesen mi magunk szabhatjuk meg, hogy tengerparti, vagy éppen naplemente hangulatát akarjuk nappalinkba vagy hálószobánkba varázsolni.


Lássuk milyen előkészületek, szükségesek az Ombre falfestéshez? 

-Szerezzünk be festékecsetet, esetleg ha nagy falfelületben gondolkodunk festékhengert is vásárolhatunk, a falfesték összemosásához szivacsot.

– Különböző színű festékek megvásárlása, mélyalapozó (gondoljuk át először a koncepciót, milyen színeket szeretnénk a falunkra)

– Takarófólia, és téza, ha közel van az ablak, illetve körbe kell festenünk az ajtó körüli részt is.
TIPP: Ha nem vagyunk, magunkba biztosak akkor először gyakoroljuk be a technikát egy lapon, vagy festő vásznon, hogy magabiztosan ugorjunk neki a falunknak.
Többféle technika közül is választhatsz! Mi most kettőt mutatunk be!
Első Ombre technika

 

 1. Fessük le a falunkat mélyalapozóval így biztosak lehetünk abban, hogy lesz időnk összedolgozni a falfestékeket.

 

 1. Mindig a halványtól menjünk a legsötétebb színig és mindig fentről lefelé kezdjük a festést vízszintesen oszlatva a festéket.
 2. Kezdjünk, egy fehér sávval majd a fehér festékhez mindig öntsünk a választott színből egy keveset, egy kis vízzel is hígíthatjuk, hogy könnyebb legyen majd az összemosás. Amikor elértük a ceruzával megjelölt szinteket, önthetünk hozzá egy kicsivel többet a színes festékből.

 

 1. 4-5 sávonként próbáljuk meg összemosni a vízszintesen felvitt festék réteget egy nagy szivacs használatával.

 

 1. A fal aljához közelítve már csak az eredeti színes festéket használjuk, ne adjunk hozzá vizet sem.

Második Ombre technika

 

 1. Egy színskála segítségével szerezzük be azokat a festékeket, amelyből a színátmenetes falunkat szeretnénk megvalósítani.

 

 1. Osszuk egyenlő részekre a falat annak függvényében amennyi színű festéket vettünk. Illetve itt még meg kell említeni, hogy azért egy-egy világosabb árnyalatot fehér festék hozzáadásával is kikeverhetünk. Tehát itt a festékek előre ki vannak keverve, nem pedig folyamatában alakítjuk a színárnyalatokat, mint az előző technikánál

 

 1. Ahány sávra felosztottuk a falunkat, azokat fessük be! Itt is alkalmazzuk a világosabbtól a sötétebb festékfelvitelt. A felfestett színek között hagyjunk ki néhány centiméternyi fehér részt, oda nem fog kerülni az színes festékekből. (Még most)

 

 1. Ha felfestettük mindenhová a kívánt színt, akkor most következik a színek összemosása. Itt az egymás alatt lévő színeket kell néznünk párban. A festékecsetünk felét mártsuk be az egyik színbe, majd a másik részét a másik színbe, az ecsetet egy határozott mozdulattal végig húzzuk vízszintesen, a felső sáv színe egyezzen meg a festékbe mártott festőecset felső színével. Így összemosódik a két szín a festőecset mentén.  Ezt a festőecset kimosása után ismételjük meg a következő két színpárnál is, tehát mossuk össze az összes összetartozó sávokat.Nézzetek körül webshopunkban festékeket, ecseteket, hengereket és egyéb kiegészítő termékeket is találtok! A festékekért katt IDE!
  Jó munkát kívánunk!
Miért válassz minket?
 • Szerződéskötési lehetőség
 • Egyedi árajánlatok
 • Tervezés és kalkulációs segítség
 • Rendszergaranciák
 • Szaktanácsadás, szakmai cikkek
 • Szezonális kedvezmények
 • Kedvező kiszállítási feltételek
 • Minőségi termékek
 • Szín- és vakolat minták biztosítása
 • Áru visszavásárlás lehetőség
Teljes Verzió