MAPEI színkeverés - Felületkezelés - Alapozás technika - Homlokzatszínezés

Ne dobd ki a kádad! Inkább újítsd fel!

Kezdőlap » BLOG » Ne dobd ki a kádad! Inkább újítsd fel!

Csúnya a kád? Egy új pedig egy vagyonba kerül? A felújítási költségeket érdemes, ahogy csak tudjuk leredukálnunk, hiszen nem szívesen adunk ki az eltervezett összegnél többet a kasszánkból, pedig jól tudjuk, hogy nem várt költségek mindig becsúszhatnak és be is csúsznak. Így spóroljunk, ahol csak tudunk. Ha a fürdőkádad nincs a legjobb állapotban karcos, vagy felpattogzott egy két helyen akkor még ne dobd ki, adj neki még egy kis időt, fesd újra! Ha jól végzed a munkát, akkor varázslatosabb lesz, mint újkorában!

Mi a módszer?

Újabban tudunk már vásárolni sprays kivitelben kapható termékeket is, illetve maradhatunk a dobozos zománcfestéknél. Mi az utóbbi technikát fogjuk ismertetni. A két módszernél, főleg az előkészületi munkáknál nincs eltérés.

1. Előkészületek: mielőtt a festés részének neki kezdesz, tisztítsd meg a kádad, majd csiszolópapírral alaposan csiszold át a felületet. Erre azért van szükség, hogy majd a festék amit rákensz jól tudjon tapadni a felülethez. Szerezz be egy kis hengert is tálcával, de ha ecsettel szeretnél festeni az is jó lesz a feladathoz.

Tehát ha lecsiszoltad a felületet mosd ki még egyszer a kádat, hogy pormentes felületet kapj. Ezt követően teljesen ki kell szárítani a kádat. Törölközővel, vagy a hajszárító segítségét is igénybe veheted. A lényeg, hogy ne kezdj hozzá a festésnek mindaddig, amíg nem csontszáraz a felület, jelen esetben a kád.

2. A festés: A kád és a csempe találkozásához rakhatsz körbe festő szalagot, hogy a csempét véletlenül, ne hogy le kend zománcfestékkel. Ezt követően vesd bele magad! Vidd fel az első réteget, a kompatibilis zománcfestéket. Ebben az a legjobb, hogyha szeretnéd, teljesen más színt is adhatsz kádadnak, mint a fehér. Határ a csillagos ég, mivel színes zománcfestékek is megtalálhatóak már a piacon. Na de vissza festéshez. A festő henger használata, talán ha még nem csináltál ilyet egyszerűbb lesz, könnyebb eloszlatni az anyagot a kád felületén. Erre alkalmas lehet, amit a Színvarázs webáruházában is megtalálsz a Schuller Szuperfinom Lakkhenger.

Ha kifestetted a kádad, akkor hagyd, hogy megszáradjon, ugyanis szükséged lesz egy következő rétegre is, melyet csak száradás után tudsz felvinni.  Ha ezzel is kész vagy akkor elkészültél a kádfestéssel! Gratulálunk!

Ha még csillogóbb hatást szeretnél elérni, akkor vegyél a gyógyszertárból alkoholt, töltsd egy szórófejes flakonba, majd pedig permetezd be vele a kádad és töröld át egy szivaccsal a felületet.

Jó munkát kívánunk!

 

Miért válassz minket?
  • Szerződéskötési lehetőség
  • Egyedi árajánlatok
  • Tervezés és kalkulációs segítség
  • Rendszergaranciák
  • Szaktanácsadás, szakmai cikkek
  • Szezonális kedvezmények
  • Kedvező kiszállítási feltételek
  • Minőségi termékek
  • Szín- és vakolat minták biztosítása
  • Áru visszavásárlás lehetőség
Teljes Verzió