MAPEI színkeverés - Felületkezelés - Alapozás technika - Homlokzatszínezés

Mire jó a vizes diszperziós alapozó?

Kezdőlap » BLOG » Mire jó a vizes diszperziós alapozó?

Festés előtt fontos, hogy alapozást is végezzünk az adott falfelületen. Elsőre úgy tűnhet, hogy a falfelület alapozóval történő átkenése csak megnöveli az építési, felújítási munkálatok idejét, és tovább emeli a költségeinket, valójában ennek épp az ellenkezője igaz.tinta

Alapozással időt takarít meg

Az anyagok nedvszívó képessége különböző, ezen kívül egy szobában lévő falakon is lehetnek eltérő nedvszívó képességű területek. Ha alapozó nélkül kezdjük meg a festést, akkor foltosodást tapasztalunk majd, ami jelentős plusz munkával, többszöri átfestéssel is csak nehezen szüntethető meg.

Az alapozás csökkenti a költségeket

A foltosodás miatt a plusz festékrétegek felhordása nemcsak időben, de pénzben is jelentős ráfordítást igényel. Igaz ugyan, hogy az alapozót pluszban kell megvásárolnunk a festék mellé, azonban ennek ára jóval kedvezőbb, mint a festéké. Az alapozó telíti a vakolatot, így kevesebb festék fogy, és mivel a mélyalapozó jóval olcsóbb, mint a festék, ezért pénzt spórolhatunk.

CR-BG-Paint-Neutral-Wall-SwatchA végeredmény tartósabb, szebb lesz

Mivel az alapozó beivódik a vakolatba, és 1-2 milliméter mélységben megerősíti annak szerkezetét, tehát az nem fog porladni, lemállani. Az alapozó emellett kötőhidat is képez a vakolat és a rákerülő festék között. Használatával tehát a festék jobban megtapad, nem potyog le a falról.

A felület szilárdságát is megnöveli

Nagyon kellemetlen és nehezen megoldható feladat, ha egy-egy falterületről csak a festés alatt derül ki, hogy nem elég szilárd. Gyenge és felporló aljzatok, mint például régi vakolatok, kisméretű téglából, homokkőből, tufából készült falazatok vagy mész-cement habarcsok esetében. Speciális alapozót alkalmazva a felület szilárdságát is növelhetjük.

Hogyan használjuk az alapozót?

Felhordás előtt a felület legyen megfelelően kötött, tiszta, szilárd és száraz. Az olaj-, zsírnyomokat és a málló részeket el kell távolítani, az aljzat egyenetlenségeit és a károsodott részeket, repedéseket ki kell javítani.

Milyen megoldásokat kínál a Mapei?599x515xhtr-image-re-painting-here-s-7-hacks-to-save-on-paint-1180-7674.jpg,qsize=800x600-0.pagespeed.ic.FIA79QGXd7

A Malech falfelületek általános alapozására használható mikronizált akrilgyanta bázisú diszperziós alapozó, mely a hagyományos dipszperziós alapozóknál mélyebben hatol az aljzatba. Mivel szagtalan és oldószermentes, ezért zárt, vagy rosszul szellőző helységekben is alkalmazható.
A Primer 3296 olyan akrilpolimer mikrorészecskékből álló alapozó, amelyek képesek behatolni az akár csak kismértékben porózus építőanyagokba is. E jellemzője miatt különösen ajánlott megszilárdítására.

Miért válassz minket?
  • Szerződéskötési lehetőség
  • Egyedi árajánlatok
  • Tervezés és kalkulációs segítség
  • Rendszergaranciák
  • Szaktanácsadás, szakmai cikkek
  • Szezonális kedvezmények
  • Kedvező kiszállítási feltételek
  • Minőségi termékek
  • Szín- és vakolat minták biztosítása
  • Áru visszavásárlás lehetőség
Teljes Verzió