MAPEI színkeverés - Felületkezelés - Alapozás technika - Homlokzatszínezés

Milyen vastag legyen a külső hőszigetelő anyagunk?

Kezdőlap » BLOG » Milyen vastag legyen a külső hőszigetelő anyagunk?

Akár új építésű házunkról, vagy felújításról van szó, kis energiaveszteségűvé tenni otthonunkat igenis megvalósítható, ha kellőképpen eltervezzük és kiválasztjuk a szigeteléshez szükséges anyagokat.

A hőszigetelés főleg a kritikus helyeken okoz nagyobb fejtörést. Ezek a helyek a sarkok és ahol változik a falazat anyaga, például ahol vegyes falazatú házakról beszélünk, mert azokon a helyeken hőhidak keletkeznek, de ez kialakul áthidalóknál, pilléreknél, erkélylemezeknél, koszorúnál, és ami nagyon fontos a lábazatnál is.

Hőszigetelésnél arra kell törekedni, hogy az otthonunk mindenhol egyforma védelmet kapjon, hiszen ha ez nem teljesül, nem csak a hőérzetünk lesz kellemetlen, de a házunk fizikailag is sérülhet hosszútávon a pára és penészesedés okozhat károkat.

 

Milyen anyagot vegyünk?

A hőszigetelést a talajszint felett körülbelül egy fél méter magasan kezdjük meg, ez az anyagszámítás miatt is fontos, mi az Austrotherm at-80 anyagot ajánljuk.  Ez alatt a szint alatt a nedvességet és a mechanikai igénybevételt is figyelembe véve egy másik anyag használatát javasoljuk, ez pedig a Austrotherm Expert Fix ajánlott. Ezek az anyagok formahabosított expandált polisztirol lemezből készülnek.

Milyen vastagságú anyagot válasszunk?

A lábazat és a fal síkja legyen egybefüggő. 3 típus közül választhatunk, melynek megszeretnénk vagy éppen meg kell felelnünk hőszigetelési rendszerek szempontjából. Ha passzív házat szeretnénk, ha közel 0 energiafelhasználású házat szeretnénk, ha a minimális értéket szeretnénk tartani a jelenlegi jogszabályok szerint, mindegyik típusnak meg van a meghatározott rendszere, melyről az Austrotherm honlapjáról olvashatsz el részletesen. Dióhéjban, ha passzív házat szeretnénk, a szigetelés vastagságának 30-34 cm-nek kell, hogy legyen. Ha közel nulla energiafogyasztású házban gondolkodunk, akkor annak hőszigető anyagvastagsága 20 cm-nek kell lennie, míg a minimális energiafelhasználású házunknak elég   a 10 cm-es vastagság is.

FONTOS! Jó ha tudjuk, hogy az épületenergetikai szabályok folyamatosan változnak, így mindig változik a hőszigetelés vastagsága is.

Miért válassz minket?
  • Szerződéskötési lehetőség
  • Egyedi árajánlatok
  • Tervezés és kalkulációs segítség
  • Rendszergaranciák
  • Szaktanácsadás, szakmai cikkek
  • Szezonális kedvezmények
  • Kedvező kiszállítási feltételek
  • Minőségi termékek
  • Szín- és vakolat minták biztosítása
  • Áru visszavásárlás lehetőség
Teljes Verzió