MAPEI színkeverés - Felületkezelés - Alapozás technika - Homlokzatszínezés

A megfelelő eszköz már fél siker! Hogyan válasszunk festőhengert?

Kezdőlap » BLOG » A megfelelő eszköz már fél siker! Hogyan válasszunk festőhengert?

Azért is vettük górcső alá a festékhengereket, mert ez az eszköz már-már kiszorította a piacról a korongecsetet, lassan a festőecsetet és társait is. Különböző festőhengerek, különböző fajta festékekhez valók! Lássuk hogyan is válasszuk ki a megfelelőt a festő munkálatokhoz!
Adunk néhány tippet, hogyan válasszunk megfelelő eszközt, a tömérdek kínálat közül!

 

 1. Szálhosszúság: minél nagyobb a festőhenger szálhosszúsága, annál biztosabb, hogy még a legdurvább felületen is kiváló fedés érhető el. Itt választhatod Schuller FDG-line festőhengert. Ezek a hengerek több festéket vesznek fel így be tud kerülni a festék az egyenetlenségek közé. A szálhosszúság a felület strukturáltságát is befolyásolhatja. Ez nagyon fontos a homlokzat festésénél, használatos hengereknél. Itt kimondottan hosszúszálú henger a megfelelő és sűrűbb festék választása az ajánlott. Rövidebb szálú festőhengerrel alakíthatjuk ki a leghomogénebb és simább felületet, persze ha a falfelületünk minősége is engedi, nem durva szemcsés stb… Ajánlatunk a Schuller Gold line festőhenger. Ezeknek a hengereknek a festékfelvevő képességük nem nagy, azonban erre nincs is szükség, ha jó minőségű és fedőképességű falfestékkel dolgozunk. Azok a hengerek, amelyeknek az anyaga velúr vagy szivacs zománcfestékekhez is alkalmasak, ilyen a Top Line festőhenger Oldószeres festékekhez csak oldószerálló festőhengert használjunk, például az Schuller Szuperfinom lakkhenger

 1. A festőhengerek mérete: egy 18-20 cm vastagságú hengert könnyebb kezelni, mint egy például 25 cm vastagságút, ami valószínűleg hatékonyabbnak, gyorsabbnak tűnik azonban dolgozni vele hosszabb ideig elég kimerítő lehet. A hengerekhez nyél is szükséges, ezeket külön is beszerezhetjük, azonban célszerű szettben megvásárolni őket. A hengereknél fontos alkalmaznunk a lehúzó rácsokat, hiszen e nélkül nagyon nehéz dolgunk lesz. Ezek kényelmesen behelyezhetők a festékes vödörbe illetve kisebb társaik festéktartó résszel is rendelkeznek, melybe elegendő beleönteni egy kisebb mennyiségű festéket. Ez például zománcfestéknél is nagyon praktikus, amikor nem tudjuk még előre a felhasználni kívánt mennyiséget.

 

Tipp:  a festőhengerek kiválasztásánál segítséget nyújtanak azoknak a csíkozása is. Az egy körbefutó színes csíkozással rendelkező hengerek padlók, parketták és más nagyon sima felületek bevonására szolgálnak. A két színes csíkozással rendelkező hengerek a sima falfelületekhez valók, míg a három körbefutó színes csíkozás a durva felületekhez és tapéták átfestéséhez ajánlottak.

 1. Hogyan használjuk a festőhengert? Ne mártsuk be a teljes hengert a festékbe, csak körülbelül a 2/3-ig aztán a lehúzó rácson görgessük végig, ha szükséges mártsuk be ismételten és szintén görgessük végig a lehúzó rácson, majd nyomjuk a falhoz a hengerünket és kezdjük meg a festést fentről lefelé haladva. Ne nyomjuk szorosan oda a falunkhoz a hengert.

Ne feledkezzünk meg a hengerek tisztántartásáról sem, használat után, illetve a lehúzó rácsot is tisztítsuk meg. A falfestéket sima folyóvíz alatt kel kimosni a hengerből a bent maradt nedvességet pedig kipörgetéssel távolítsuk el a hengerünkből.

Nézz szét webáruházunkban ahol széles kínálatból választhatsz a festőhengereink közül: Festőhengerek
Jó munkát kívánunk a Szinvarázs csapata!

Miért válassz minket?
 • Szerződéskötési lehetőség
 • Egyedi árajánlatok
 • Tervezés és kalkulációs segítség
 • Rendszergaranciák
 • Szaktanácsadás, szakmai cikkek
 • Szezonális kedvezmények
 • Kedvező kiszállítási feltételek
 • Minőségi termékek
 • Szín- és vakolat minták biztosítása
 • Áru visszavásárlás lehetőség
Mobil verzió