MAPEI színkeverés - Felületkezelés - Alapozás technika - Homlokzatszínezés

Hogyan készítsük el saját Vintage bútorunkat?

Kezdőlap » BLOG » Hogyan készítsük el saját Vintage bútorunkat?

 

Egyre többet találkozunk régi, felújított bútorokkal a lakásmagazinokban vagy a képmegosztó oldalakon. Ezek a lakberendezési tárgyak teret hódítanak maguknak a hazai otthonokban is a Vintage  és a Shabby Chic stílus jegyében. Angliában, Franciaországban és Amerikában is nagyon közkedvelt az összes stílusirányzata.

 

Ne költs pénzt utánzatokra, készítsd el saját egyedi bútoraid!

Ha még nem festettél soha bútort, néhány lépést nem árt tisztázni. A festés minősége, leggyakrabban az előkészületek alaposságától függ. Gondot kell fordítani a fa előkészítésére, hiszen ettől függ a végeredmény is.

Nézzük hogyan is fogj hozzá!

Először is portalanítsd le az átfesteni kívánt bútort egy nedves ruhával, majd hagyjuk a bútort teljesen megszáradni. A portalanítás után fel kell mérnünk a jelenlegi állapotát.

Ha szuvas vagy gombás a faanyag nem kell megijedned. Számos gomba- és rovarirtópác áll rendelkezésünkre. Ehhez a folyamathoz használj Pigrol szúölőszert, mely nemcsak a rovarokat írtja, ki hanem megelőzi a rovarfertőzést is.

A felmért állapot függvényében tudod felmérni, hogy milyen anyagok szükségesek a bútordarab felújításához.

Ez lehet egy durva vagy finom csiszolópapír, fatapasz -ha szükséges ebből mi a Tikurilla Spakelli Fatapaszt ajánljuk, továbbá bútorragasztó szintén csak abban az esetben ha szükséges, törlőruha, ecset vagy henger, alapozó, és bútorfesték

Ellenőrizd a csapokat és ragasztd meg, ha kilazultak. Javítsd az apróbb felületi hibákat, cseréld le a sérült furnérokat és csiszold meg a bútor teljes felületét.

Ezt követően jöhet csak a festés. Festés előtt ne felejtsd el lealapozni a felületet. Először használd a Tikkurila Feelings bútorfesték alapozót. Miután az alapozó megszáradt, Tikkurila Feelings bútorfestékkel fesd a bútort a kívánt színűre.

Ha teljes vintage hatást szeretnél elérni, akkor az általad kiválasztott festékkel fesd le a bútorod, majd, hagyd megszáradni. Egy gyertya segítségével dörzsöld be a bútor részeit, és fessd le egy másik színnel is. Hagyd megszáradni ezt a réteget is. Egy csiszolópapírral óvatosan kezd el feldörzsölni foltokban a festéket a bútorról, azokon a helyeken ahol az előzőekben beviaszoltad a gyertyával. Így igazi vintage vagy schabby shic hatást érsz el! Ezt követően fesd át egy selyemfényű lakkal és már be is fejezted az első vintage bútorod.

 

Olvasd el a többi blogbejegyzésünket is!

Miért válassz minket?
  • Szerződéskötési lehetőség
  • Egyedi árajánlatok
  • Tervezés és kalkulációs segítség
  • Rendszergaranciák
  • Szaktanácsadás, szakmai cikkek
  • Szezonális kedvezmények
  • Kedvező kiszállítási feltételek
  • Minőségi termékek
  • Szín- és vakolat minták biztosítása
  • Áru visszavásárlás lehetőség
Mobil verzió