MAPEI színkeverés - Felületkezelés - Alapozás technika - Homlokzatszínezés

Hajópadló felújítása, na de hogyan?

Kezdőlap » BLOG » Hajópadló felújítása, na de hogyan?

Sokféle módon adhatunk új életet a hajópadlónknak. Lakkozhatjuk, újra festhetjük, antikolhatjuk vagy viaszolhatjuk. Csak rajtunk múlik, hogy milyen új dizájnt álmodunk meg lakásunk hangulatához.

Nézzük meg a legegyszerűbb pácolással majd lakkozással történő felújítást!
Akár színes pácokban is gondolkodhatunk, és a legjobb, hogy a művelet nem is olyan bonyolult.  

Első lépésként szedjük elemeire a hajópadló darabjait, így nem árt összepakolni, kipakolni a szobából, vagy az adott helységből. Ez egy kissé időigényes, de ahhoz hogy a munkánkat 100%-an el tudjuk végezni, muszáj lesz. A palló darapjait fel kell csiszolnunk, mert a lazúr nem fog tudni beszívódni, majd egyenként kezdjük el festeni, folyamatosan fessük végig a szálakat, ugyanis ellenkező esetben maszatos, nem egyenletes felületet kapunk. Túl vastagon se kenjük, mert foltos is lehet és elnyomja a természetes erezetet.  Belevihetünk akár többféle árnyalatot is. Festhetjük úgyis, hogy az egyik palló világosabb pácot kap a másik pedig sötétebbet. Ha megszáradt rajta a pác, akkor mindenféleképpen felületkezelnünk, kell lakkal az elkészült hajópadlónkat, hogy hosszú életű és sokáig szép maradhasson.

Hogyan adjunk antik hatást a hajópadlónknak?

Ez a művelet, hasonlít egy kicsit, amikor a bútorainkat szeretnénk antikolni, hogy egy kis vintage stílust adjunk neki. A hajópadlónk antikolásánál, kétféle emulziós festékre lesz szükségünk és egy maszkoló folyadékra.

 

Csiszoljuk fel a hajópadlónkat, hogy a régi lakkréteg lejöjjön róla, majd pedig válasszunk egy világosabb színű emulziós festéket, mellyel kenjük át a padló elemeit. Hagyjuk megszáradni és a padló illesztéseinél kenjük be vékony csíkozással a maszkoló festékkel. Ezt követően, ha megszáradt az anyag kenjük át egy sötétebb festékkel is a padlónkat. Ezt is várjuk, meg amíg megszárad. Ezután egy finomszemcséjű csiszolópapírral csiszoljuk át a felületünket, és ahol a maszkoló festéket használtuk fel, ott láthatóvá fog válni az alatta lévő világosabb festék. A keletkezett port takarítsuk össze, és a pormentes felületünket lakkozzuk át a védelemért.

Miért válassz minket?
  • Szerződéskötési lehetőség
  • Egyedi árajánlatok
  • Tervezés és kalkulációs segítség
  • Rendszergaranciák
  • Szaktanácsadás, szakmai cikkek
  • Szezonális kedvezmények
  • Kedvező kiszállítási feltételek
  • Minőségi termékek
  • Szín- és vakolat minták biztosítása
  • Áru visszavásárlás lehetőség
Teljes Verzió