MAPEI színkeverés - Felületkezelés - Alapozás technika - Homlokzatszínezés

Felújítanád homlokzati hőszigetelésed? A Baumittal nem lehetetlen vállalkozás!

Kezdőlap » BLOG » Felújítanád homlokzati hőszigetelésed? A Baumittal nem lehetetlen vállalkozás!

A folyamatosan változó hőtechnikai szabályok és a hibás kivitelezéseknek köszönhetően, ma már ott járunk, hogy a 20-25 évvel ezelőtt készült homlokzati szigetelések sok helyen nem megfelelőek.

Ilyenkor tesszük fel a kérdést, hogy akkor most mi a legkézenfekvőbb döntés?

Bontsuk le az egész felületünket, vagy pedig létezik más alternatíva is? Esetleg van-e arra lehetőség, hogy rá építsünk a már meglévő szigetelésünkre? A válasz egyszerű! Igen van erre is lehetőségünk. Ez valójában a hőszigetelés a hőszigetelésre rendszer kiépítése.

De ahhoz, hogy ehhez hozzá tudjunk kezdeni fel, kell térképeznünk a már meglévő hőszigetelésünk állapotát, hiszen ha kiderül, hogy nagyon rossz állapotban van, mégis le kell szednünk az egészet. Érdemes először egy 1 nm2-es felületen megnéznünk a homlokzaton, hogy a lapok közt mekkora a távolság, milyen a ragasztás minősége, dűbelek száma és azoknak elhelyezkedése, illetve a háló beágyazottsága, valamint hogy a fedővakolat foytonos-e?

Ha ezeknek, ez elemeknek a megvizsgálása során az jön ki eredménynek, hogy állapotuk megfelelő, akkor rakhatunk rá következő hőszigetelő réteget. Ha az eredmények nem lettek jók, akkor nem ajánlott a következő réteget ráfektetni, hiszen ez az egész szerkezet teljesítményét gyengíteni fogja.

Lássuk milyen lépésekből áll a következő hőszigetelő réteg felhelyezése?

Felületünknek simának kell lennie és kellő tapadó szilárdságúnak. Ha egyes részeken mállóak, vagy sérültek a lapok azokat ajánlatos kicserélni. Ezt követően fontos a feszültségmentesítés a régi lapokon, ezt úgy tudjuk kivitelezni, ha át kell vágnunk az üvegszövetet egy 3×3 méteres részen. Ha ezzel meg vagyunk, készítsük elő a felületünket vizes tisztítással várjuk, meg amíg megszárad, utána kezdhetjük az új lapok felragasztását, mi a Baumit StarTherm EPS grafit lapokat ajánljuk, és a dűbelezést se hagyjuk ki. Alapozó anyag nem szükséges. Ha elkészültünk jöhet a vakolás a Baumit Silicon Top, ami EPS rendszerekhez ideális vakoló anyag, kiváló vízlepergető hatású. Webáruházunkban dűbeleket, üvegszövet hálót, és további hőszigetelő lemezeket találhatsz.

Mire figyeljünk oda?

Az Országos Tűzvédelmi Szabályzat alapján olyan homlokzati hőszigetelő rendszereket használjunk, amely az ÉMI akkreditált rendszer által elfogadott és a leírásában szerepel, hogy hőszigetelés a hőszigetelésre modellre tesztelve van.

Reméljük tudtunk azon kérdésre válaszolni, hogy lehetőséged van-e a homlokzati hőszigetelésedet felújítani.

Jó munkát kívánunk!

Miért válassz minket?
  • Szerződéskötési lehetőség
  • Egyedi árajánlatok
  • Tervezés és kalkulációs segítség
  • Rendszergaranciák
  • Szaktanácsadás, szakmai cikkek
  • Szezonális kedvezmények
  • Kedvező kiszállítási feltételek
  • Minőségi termékek
  • Szín- és vakolat minták biztosítása
  • Áru visszavásárlás lehetőség
Teljes Verzió