MAPEI színkeverés - Felületkezelés - Alapozás technika - Homlokzatszínezés

Adj új életet kerti bútoraidnak!

Kezdőlap » BLOG » Adj új életet kerti bútoraidnak!

Minden változik idővel, így a fa bútoraink is. Más lesz a színük, egyesek sötétebb árnyalatot kapnak, míg más fa fajták sárgábbak lesznek, hajszálrepedések is megjelenhetnek rajtuk. Különösen a kerti bútorainkon láthatjuk a változást, amelyek nem csak az idő múlásával néznek szembe, hanem az időjárás viszontagságaival is. De egy kis gondoskodással, nagyon hosszú életet tudunk adni kedvenc kerti bútorainknak.

Kerti bútoraink ápolása! Na de hogyan?

Ha ezt eddig nem tetted volna, meg ne aggódj! Még most sem késő kedvenc kerti bútoraidat felkészíteni az idei nyári szezonra!

Vizsgáld meg a kerti bútoraidat, nem-e hiányzik belőlük csavar? Ha igen pótold azokat. Nézd meg az illesztéseket is, hogy minden klappol- e? Különösen a puha fából készült kerti bútoroknál érdemes minden évben ezt a karbantartási folyamatot elvégezni. A keményfák esetében például a teakfából készült bútorok, jobban állják a sarat, de náluk is elfér egy kis odafigyelés.

A következő lépés lehet egy alapos tisztító fürdő! A szennyeződéseket a bútor felületéről, próbáljuk meg eltávolítani egy nagyon puha sörtéjű kefével, valamint langyos szappanos vízzel. Ha makacs zsírfoltról beszélünk, azt pedig a legpuhább szemcséjű csiszolópapírral óvatosan csiszoljuk le, majd a langyos mosószeres vízzel a fa rétegéiből áztassuk ki a szennyeződést, ezután az egészet mossuk át újra, hogy a mosószeres víz ne maradjon a fa pólusaiban.
Hagyjuk, hogy a kerti bútoraink teljesen kiszáradjanak, ennek időtartama sok mindentől függ, de 1,5-2 nap biztosan elég lesz rá. Ezt a lépést azért is fontos betartani, mert a felújítás következő lépcsőfoka az ápolószer használata, és ha még nedves a fa, foltosan száradhat meg a kezelőanyag és nem lesz szép a munkánk.

Tehát, miután hagytuk kiszáradni a fa kerti bútorainkat jöhet az ápoló olaj használata!


TIPP: Győződjünk meg arról, hogy az előzőekben is favédő olajjal volt védve a bútorunk, ha esetleg vékonylazúrral volt lekenve bútorunk, maradjunk annál a technikánál.


Vegyünk, egy puha csiszolópapírt nagyon óvatosan csiszoljuk át vele a kezelni kívánt felületet. Erre azért van szükség, mert az olaj így tökéletesen be tud majd ivódni a fa rétegei közé, megadva azt a táplálást, amire szüksége van. A csiszolást követően portalanítsuk a felületet, akár egy tiszta rongy segítségével, majd pedig egy ecset vagy egy henger használatával oszlassuk el a felületen a favédő olajat. Mi a Sadolin kerti bútor ápoló olajat ajánljuk, amely használható puha és kemény fára egyaránt. A fel nem szívódott olajat töröljük le a felületről. Egy-két óra elteltével felvihetünk egy második réteget is. Hagyjuk a kerti fa bútorainkat száradni legalább egy napig.  Ezt követően, büszkén állíthatjuk a helyére a kerti székeinket, asztalainkat, hiszen ismét a legüdébb pompájukban ragyognak és adnak csodás hangulatot a kertünket illetve teraszunknak.

Miért válassz minket?
  • Szerződéskötési lehetőség
  • Egyedi árajánlatok
  • Tervezés és kalkulációs segítség
  • Rendszergaranciák
  • Szaktanácsadás, szakmai cikkek
  • Szezonális kedvezmények
  • Kedvező kiszállítási feltételek
  • Minőségi termékek
  • Szín- és vakolat minták biztosítása
  • Áru visszavásárlás lehetőség
Teljes Verzió