MAPEI színkeverés - Felületkezelés - Alapozás technika - Homlokzatszínezés

7 hiba, amit Te ne kövess el hőszigetelésnél

Kezdőlap » BLOG » 7 hiba, amit Te ne kövess el hőszigetelésnél

A hőszigeteléssel kapcsolatban még sokan vannak, akiket nem sikerült meggyőzni, annak fontosságáról, pedig a fűtési számla több mint 30%-tól megkímél minket. A homlokzati és padló hőszigetelésével nem csak télen lehetünk energiatakarékosabbak, hanem a nyári melegben is csökken a ház átmelegedése, így nem érezzük magunkat egy forró katlanban.

Nézzük sorra a hibákat, hogy melyek azok, amiket te ne kövess el!

 

1 hiba: El sem jutsz a hőszigetelés gondolatáig. Ez elég nagy hiba, hiszen a fent említett magas fűtésszámláid így csak tovább növekednek és a komfortérzet is elmarad az otthonodban, hiszen folyamatosan elillan a meleg. Jó hír azonban, hogy az utólagos homlokzati hőszigetelést bármikor véghezviheted ugyanis nem engedélyköteles, csak abban az esetben, ha műemléképületről van szó.

2. hiba: A szigetelő anyag minősége nem megfelelő! A hőszigetelés nem néhány ezer forintos befektetés, de az anyagok minőségén ne spóroljunk, mert az így csak kidobott pénz lesz. Próbáljuk meg az egy hőszigetelési rendszerbe tartozó anyagokat megvásárolni, amelyek egymáshoz lettek kialakítva, ne különböző termékeket párosítsunk össze.

3. hiba: A szigetelő anyag vastagsága nem elegendő: Az elfogadott vastagság minimum 10cm, annál kevesebbel ne „csomagoljuk”be házunkat, mert a nagyobb hőveszteség, ugyanúgy fent fog maradni.

4. hiba: Nem mindenhol végzel hőszigetelést! Hőszigetelésnél, nem csak a falakra kell nagy gondot fordítani, hanem a lábazatra, a padlásfödémre és a padlóra is. Ha nem is egyszerre de szépen egymás után végezzük el ezeket a tevékenységeket.

5. hiba: Nem mindenhol végezzük, el a hőszigetelési munkálatokat: Sokszor úgy gondoljuk, ha kis helyeken, amelyekhez nem férünk hozzá, vagy éppen nem maradt ki anyag nem teszünk hőszigetelő anyagot nem lesz baj, hiszen úgysem nagy felületről beszélünk, a gond csak az, hogy pontosan ezeken a helyeken fog kiszökni a meleg levegő, így igyekezzünk minden egyes kis felületet lefedni. Továbbá könnyen előfordulhat, hogy az adott helységünk be is penészesedik, ami kiváltképp nem egy felemelő dolog.

6. hiba: Rossz technika alkalmazása: Ha a hőszigetelő anyagot nem a megfelelő helyen és módon dűbelezed, sajnos nem lesz annyira fix és stabil a szerkezeted, vagy ha nem körbe kened fel a ragasztóanyagot három pogácsával a közepén a hőszigetelő lapra az is problémákat okozhat. Illetve a víz és a nedvesség is problémás lehet. Ha az aljzatbetonunk szigetelését szeretnénk megvalósítani azt hagynunk kell több hétig is kiszáradni, mert a későbbiekben visszaindulhat a betonból a nedvesség és tönkreteheti a padlónkat.

7. hiba: Garancia elmulasztása: Ne hagyjuk elveszni a gyártó által biztosított garanciát. Vásároljuk meg rendszerben a termékeket.

 

A Szinvarázs webáruházába IDE KATTINTVA ezeket az anyagokat és márkákat találhatod meg hőszigetelés szempontjából, kérdés esetén keress minket bizalommal.

Miért válassz minket?
  • Szerződéskötési lehetőség
  • Egyedi árajánlatok
  • Tervezés és kalkulációs segítség
  • Rendszergaranciák
  • Szaktanácsadás, szakmai cikkek
  • Szezonális kedvezmények
  • Kedvező kiszállítási feltételek
  • Minőségi termékek
  • Szín- és vakolat minták biztosítása
  • Áru visszavásárlás lehetőség
Teljes Verzió