MAPEI színkeverés - Felületkezelés - Alapozás technika - Homlokzatszínezés

5+1 lépés hogyan fesd át a beltéri ajtóidat?

Kezdőlap » BLOG » 5+1 lépés hogyan fesd át a beltéri ajtóidat?

A házfelújítás közepedte eszedbe jutott, hogy nem csak a falaidnak adhatsz új életet, hanem az ajtókat is egy új dizájnba öltöztetheted? Vagy éppen az ajtóidon kopottas már a festék és ráférne egy átfestés?

Lássuk, mely lépéseket kell követned ahhoz, hogy ajtóid új pompájukban ragyoghassanak?

 

 1 lépés: Szedd le az ajtót a helyéről és szereld le róla a szerelvényeket. A zsalut és a kilincset. Ha több ajtót festesz egyszerre, akkor műanyag zacskókba külön-külön csomagold el őket felcímkézve, hogy a későbbiekben ne keverd össze őket vagy, hogy ne tűnjenek el a csavarok.

2.lépés: A régi festék eltávolítása az ajtó mindkét oldaláról. Ezt csiszoló papírral tudod megoldani. Vegyél nagyon finom csiszoló papírt és egy kicsit durvábbat is, mert nem lehet tudni, hogy melyik fogja jobban eltávolítani a festéket. Valószínű, hogy ez egy kicsit macerásabb feladat lesz, mert a csiszoló papír a lecsiszolt festékportól sűrűn el fog tömítődni. 

3.lépés: Távolítsuk el a lecsiszolt festéket, tegyük teljesen pormenetessé az ajtólapunkat. Ha ez megtörtént világítsuk meg a felületünket egy lámpával, aminek segítségével fényt deríthetünk, az esetlegesen otthagyott kisebb egyenetlenségekre, festékdarabokra.

4.lépés: Készítsd elő a munkaterületet, ahol festeni fogsz! Ez lehet a garázs, vagy ha elég nagy akkor a nappaliban. Használj két munkapadot. Az ajtó egyik végébe csavarozz be egy nagyobb csa

vart félig középre, a másik végébe pedig két darab nagyobb csavart szintén félig behajtva, mindkét szélre, és helyezd rá a munkapadra, hogy a csavarokon támaszkodjon az ajtó, és így könnyedén át is tudd forgatni az ajtót egyik lapjáról a másikra a festési folyamat alatt. Ügyeljünk arra, hogy csökkentsük a por jelenlétét, és ha festés közben egy hajszál vagy valamilyen rovar rászállna az ajtónkra legyen kéznél egy szemöldökcsipesz, hogy le tudjuk bányászni róla.

5.lépés: Az alapozás. Használj alapozó festéket, használj Tikkurila Everal Primert, ami alkid alapú alapozó festék ezért ugyanilyen alkid alapú zománcfestéket kell használnod majd a festési folyamathoz is.

5+1 lépés: A festés. Szerezzünk be ecsetet és hengert is. Fontos hogy a festéket jól oszlassuk el, ne legyenek megfolyások és huplik a felületen, ezért érdemes megvilágítani az ajtólapot és szükség esetén javítani a hibákat. Az ajtónk, ha kazettás a belső részeit ecsettel fessük ki a többlet festéket pedig próbáljuk eloszlatni, hogy ne megfolyással száradjon meg. Az ajtónk oldalain és szélein is vigyázzunk a felhalmozódott festékkel, ha úgy szárad meg nem fog visszailleni a helyére. Igyekezz, minél gyorsabban festeni mielőtt megmerevedik az anyag. Így nem, még a telefont sem veheted fel és a kávészünetet is későbbre kell halasztanod. A festést kezzd a széleknél, majd pedig úgy haladj befelé. Ahol lehet, dolgozz hengerrel, azzal gyorsabban tudsz haladni. Festék ajánlatunk a szintén alkid alapú zománcfesték Jedynka Fényes Alkid Zománcfestéke és ami a legjobb, hogy a világos kéktől egészen a csokoládé színig válogathatsz a Színvarázs webshopjában.

Munkára fel, szépítsd otthonod kreatív ötletekkel!

Miért válassz minket?
  • Szerződéskötési lehetőség
  • Egyedi árajánlatok
  • Tervezés és kalkulációs segítség
  • Rendszergaranciák
  • Szaktanácsadás, szakmai cikkek
  • Szezonális kedvezmények
  • Kedvező kiszállítási feltételek
  • Minőségi termékek
  • Szín- és vakolat minták biztosítása
  • Áru visszavásárlás lehetőség
Teljes Verzió