MAPEI színkeverés - Felületkezelés - Alapozás technika - Homlokzatszínezés

5 hiba, amit gyakran elkövetünk festés előtt

Kezdőlap » BLOG » 5 hiba, amit gyakran elkövetünk festés előtt

A szobafestés nyugodtan elvégezhető szakember segítsége nélkül is akár, ám tisztában kell lennünk néhány kockázatos tényezővel mielőtt belekezdünk a munkába. Nézd meg az 5 leggyakrabban előforduló hibát, hogy Te már biztosan ne kövesd el ezeket. 

 

 1. Nem szabad türelmetlenkedni, elhamarkodottan dönteni:asian-paint-wall-color-combination (FILEminimizer)

Jól tudjuk, hogy senki sem szeret sok időt úgy tölteni, hogy dobozban vannak a ruhák és szerte széjjel a bútorok. Ám nem szabad elkapkodni a festést. Muszáj megvárnunk, míg az alapozó megszárad, ezután kell a festéket felvinni lehetőleg vékony rétegekben, és ezek esetében is meg kell várnunk a teljes száradást. Ha nem így teszünk nem lesz szép az eredmény, vagy ami rosszabb, újból kell kezdenünk az egész festést.

 1. Elcsépelt színválasztás:

A festékgyártók általában minden évben új színeket adnak ki. Ám érdemesebb olyan praktikus színt választanunk, melyeket évekig el tudunk viselni. Természetesen lehet a trendekhez igazodni, ám hosszútávon kell gondolkodni. Az sem mindegy, hogy a színeknek milyen hatásaik vannak. A legjobb döntést úgy hozhatjuk meg, hogy a kiválasztott márka megtetsző színmintáit hazavisszük, és hagyunk időt a döntésre.

 1. Nem megfelelően számoljuk ki az anyagszükségletet:

   

Mérjük meg pontosan a falfelületet, vonjuk ki a nyílászárók területét. Ne felejtsük el az anyagmennyiséget a tervezett rétegszámmal beszorozni. Az anyagszükséglet sok mindentől függhet. Ha megfelelően lealapozzunk a falfelületet, akkor sokkal kevesebb festékre lesz szükségünk.

 1. Nem megfelelő szerszámok:

  Paint-roller-sm

Mielőtt elkezdenénk a festést, fontos összeszedni az ehhez szükséges szerszámokat. Fontos, hogy jobb minőségű szerszámokat vásároljunk, hiszen nem mindegy hogy milyen fedést eredményez egy henger. Egy jó szerszámmal könnyebben, gyorsabban és hatékonyabban dolgozhatunk.

 1. Hibás festési technika:

Fontos a festés sorrendje. A legjobb eredményt akkor érhetjük el, ha a alapozás után a festést a sarkokba kezdjük el, majd hengerrel folytatjuk a nagyobb felületek színezését. Az ajtóknál ablakoknál használjunk ragasztószalagot, hogy ne maszatoljuk össze a nyílászárókat. Ne fessünk vastag rétegegeket, inkább vékonyabb de többszöri rétegeket vigyünk fel a felületre.

Ha figyelembe vesszük ezt az 5 szempontot, amatőr festőként is úgy dolgozhatunk, mint egy festőmester.

Miért válassz minket?
 • Szerződéskötési lehetőség
 • Egyedi árajánlatok
 • Tervezés és kalkulációs segítség
 • Rendszergaranciák
 • Szaktanácsadás, szakmai cikkek
 • Szezonális kedvezmények
 • Kedvező kiszállítási feltételek
 • Minőségi termékek
 • Szín- és vakolat minták biztosítása
 • Áru visszavásárlás lehetőség
Teljes Verzió