MAPEI színkeverés - Felületkezelés - Alapozás technika - Homlokzatszínezés

Lábazati hőszigetelés

Kezdőlap » BLOG » Lábazati hőszigetelés

Ne feledkezzünk meg róla!

Lábazati hőszigetelés

 

6Sokak azt hiszik, hogy a lakóházak falainak hőszigetelése után, az épület hőszigetelése megfelelően fog működni. Sajnos csak a falak hőszigetelésével nem érhetünk el hatásos eredményt. 

A lábazat hőszigetelésének hiányában hőhíd alakulhat ki, melyen keresztül könnyen felmelegedhet vagy lehűlhet az épület. Éppen ezért különös figyelmet kell fordítanunk a lábazat hőszigetelésére is mivel ezen a ponton találkozik az alaptest, a termett talaj vagy földfeltöltés, földszinti padlószerkezet vagy pincefödém, a külső épület körüli járda, a felmenő falszerkezet és maga az alapzat. Erre a csomópontra fokozott figyelmet kell fordítanunk, hiszen az eltérő hővezetési tulajdonságú anyagok találkozásánál hőmozgás jellemző. Az eredményes hőszigetelés érdekében mindenképpen el kell végeznünk a szigetelést a lábazaton is.

Milyen anyaggal szigeteljünk?7

A lábazati hőszigetelésnél a polisztirol lapok használata ajánlott, ezek közül is leginkább a lépésálló (XPS) polisztirol a legstrapabíróbb.

Csak egyszer kell hőszigetelni!

A hőszigetelést – szerencsés esetben – csak egyszer kell elvégezni, éppen ezért érdemes magas minőségű anyagokkal dolgozni. A tökéletes hőszigetelés érdekében használja a MAPETHERM rendszert, amelynek alapozó, ragasztó- és simítóanyag, hőszigetelő lap, a repedések ellen védő üvegszövet háló és felületképző bevonat rendszerelemeit fém profilok, dübelek, sarokerősítők, tömítőanyagok egészítik ki.

A hőszigetelés folyamata

A lábazati hőszigetelő anyagok ragasztásnál a MAPETHERM AR1 GG-t célszerű has9
ználni, ez egy egykomponensű cementkötésű habarcs, melyet hőszigetelő-táblák és hőszigetelő védőrendszerek ragasztására és simítására használunk. Ezt követően kerül fel a MAPETHERM NET üvegszövet-háló, mely nagy szakítószilárdságú, ezért a hőszigetelőlapok mozgásai nem okozhatnak repedéseket a külső vakolaton. A hálót fixáljuk még egy ragasztóréteggel, majd jöhet a színezés. Az épület, építmény megjelenését biztosító fedőbevonat alapanyagának kiválasztásakor a műszakilag leginkább figyelembe veendő paraméterek a páraáteresztő képesség és a rugalmasság. Eszerint a QUARZOLITE rendszer akril alapanyagú, közepes páraáteresztő tulajdonságú, a SILANCOLOR rendszer pedig nagyon jó páraáteresztő képességű, a szilikongyanta miatt igen rugalmas, vízlepergető tulajdonságú.

Ha már a ház hőszigetelését tervezzük érdemes a lábazati hőszigetelést is bekalkulálni a költségekbe, hiszen a lábazaton keresztül rengeteg energiát elveszít lakóépületünk. A MAPETHERM rendszert alkalmazva biztosak lehetünk abban, hogy a legjobb minőségű hőszigetelési anyagokkal dolgoztunk. Ezzel a hőszigetelési rendszerrel hosszútávon energiát és pénzt takaríthatunk meg magunknak.

 

Miért válassz minket?
  • Szerződéskötési lehetőség
  • Egyedi árajánlatok
  • Tervezés és kalkulációs segítség
  • Rendszergaranciák
  • Szaktanácsadás, szakmai cikkek
  • Szezonális kedvezmények
  • Kedvező kiszállítási feltételek
  • Minőségi termékek
  • Szín- és vakolat minták biztosítása
  • Áru visszavásárlás lehetőség
Teljes Verzió