MAPEI színkeverés - Felületkezelés - Alapozás technika - Homlokzatszínezés

Általános Szerződési Feltételek

Kezdőlap » Általános Szerződési Feltételek

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉS FELTÉTELEK
WWW.SZINVARAZS.HU

A jelen Általános Szerződési Feltételek a Kom-Ép Forgács Kft. (4220 Hajdúböszörmény, Avar u.2/A), mint a www.szinvarazs.hu weboldal kizárólagos tulajdonosa (továbbiakban Eladó) és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatást igénybe vevő Ügyfél (Vevő) jogait és kötelezettségeit tartalmazza. Ön, mint Vevő a www.szinvarazs.hu weboldal használatával tudomásul veszi és elfogadja az alábbiakat:

1.     Üzemeltető adatai
2.     Bevezetés
3.     Termékek
4.     Árak
5.     Rendelkezésre állás
6.     Szolgáltatások
7.     A honlapon szereplő színek, színező program
8.     Szállítás
9.     Fizetési mód
10.   Elállási jog NEM egyedi termék esetén
11.    Elállási jog egyedi termék esetén
12.    Szavatosság
13.    Jótállás, garancia
14.    Panaszkezelés
15.    Adatvédelem
16.    Szerzői jogok
17.    Egyéb

1.    Üzemeltető adatai

Név:  Kom-Ép Forgács Korlátolt Felelősségű Társaság
Székhely:  4220 Hajdúböszörmény, Avar u. 2/A
Képviselő neve:  Forgács Lajos
Telefon és fax: 06/52/561-415
Mobil: 06/30/967-64-92 , 06/30/900-99-63
E-mail:  info@szinvarazs.hu
Weboldal címe: www.szinvarazs.hu
Cégjegyzékszám: 09-09-008414
Adószám: 12748969-2-09
Nyilvántartásba vette: Debreceni Törvényszék, mint Cégbíróság
Számlavezető pénzintézet: K&H Zrt.
Pénzforgalmi jelző szám:  10403428-49565057-52531014
Működési engedély száma: 2570/2014/B
Működési engedélyt kiállító hatóság:
Hajdúböszörmény Város Jegyzője 4220 Hajdúböszörmény,
Bocskai István tér 1. Tel: 06/52/563-200 Fax: 06/52/563-296
Adatvédelmi nyilvántartási szám: NAIH-77047/2014

2.    Bevezetés

Jelen Általános Szerződési Feltételek a Kom-Ép Forgács Kft., mint Eladó és mint a www.szinvarazs.hu weboldal (továbbiakban: Honlap) üzemeltetője és a Honlapon terméket megrendelő Felhasználó, mint Vevő között létrejött jogviszony feltételeit határozza meg. ÁSZF-től eltérni írásos formában lehetséges, melyet az Eladó és Vevő is jóváhagyott, aláírt. Szóbeli megállapodás alapján jelen szerződéstől eltérni nem lehetséges. A Vevő a termék megrendelésével és annak visszaigazolásával elfogadottnak tekinti az ÁSZF-t. Az Eladónak jogában áll az ÁSZF módosítása, erről tájékoztatja a Vevőt, a módosítások a megjelenés pillanatától érvényesek, és nem alkalmazhatók a korábban megkötött szerződéseknél.

3.    Termékek
A szinvarazs.hu weboldal, (Kom-Ép Forgács Kft, mint Eladó) a Baumit, Rockwool, Austrotherm, Mapei, Kemikál, Düfa, Dulux, Supralux, Sadolin, Hammerite, Metylan, Rigips, Schuller Eh’klar, Tesa, Tikkurila, Zorka, Jedynka, Thermo-Dam által gyártott termékek forgalmazásával foglalkozik. A termékeink fülre kattintva kategóriákba sorolva megtalálja az összes olyan terméket, melyet kínálunk Önnek. Forgalmazott anyagainkról minden fontosabb információt itt megtalál (termékismertető, ár, biztonsági adatlap, anyag szükséglet stb.) A megjelenített képek csak illusztrációk.

A Honlapon található termék információk, felhasználási útmutatók, gyakorlati alkalmazások a gyártók által megadott adatok alapján lettek összeállítva. A termék felhasználása előtt feltétlenül olvassa el a terméken található gyártói utasításokat. A gyártók a termékek adatait, összetételét bármikor, előzetes bejelentés nélkül megváltoztathatják, ezért az esetleges eltérésért nem tudunk felelősséget vállalni! A szinvarazs.hu weboldal mindent megtesz azért, hogy az oldalain megjelenő adatok (termékek ára, elérhetősége, leírása stb.) a lehető legpontosabb legyen, azonban esetleges elírásokból eredő károkért vállalkozásunk nem vállal felelősséget. Ha a felhasználás előtt az áruval kapcsolatban kérdése merülne fel, ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésére. A raktárkészletről érdeklődjön kollégáinknál. A termékképek illusztrációk. A színminták tájékoztató jellegűek.

4.    Árak
A Honlapon megadott eladási árak bruttó árak, tartalmazzák az Általános Forgalmi Adót, Forintban vannak megadva és Forintban fizetendők. A termék mellett feltüntetett ár a szállítási díjat nem tartalmazza. Eladó nem vállal felelősséget a gondossága ellenére és/vagy a rendszer hibájából eredően hibásan feltüntetett árért, illetve a nyilvánvalóan téves, a termék közismert nagyságrendű árától jelentősen eltérő, irreális árra (0 Ft). Ilyen esetekben a Eladó nem köteles a terméket a Honlapon hibásan feltüntetett áron szolgáltatni. Ilyen esetben a rendelés visszaigazolásában ajánlja fel, a termék valós áron történő megvásárlásának lehetőségét, mely információ birtokában Ön eldöntheti, hogy megrendeli valós áron a terméket vagy minden hátrányos jogkövetkezmény nélkül lemondja a megrendelést. Az árváltozás jogát fenntartjuk.

5.    Rendelkezésre állás
A megrendeléseket a termék raktári rendelkezésre állásának megfelelően teljesítjük 1-2 napon belül. Egyedi termékeknek minősülnek a színre kevert vékonyvakolatok, vakolat rendszerek, festék rendszerek, egyedi méretű hőszigetelő lapok, teljes hőszigetelő rendszerek, így azok rendelkezésére állása megrendeléstől számított 1-2 hét.

6.    Szolgáltatások
A szinvarazs.hu oldalon a legmegfelelőbb színek, rendszerek kiválasztása érdekében különböző szolgáltatásokat nyújtunk, melyek ingyen használhatóak. Nem kötött regisztrációhoz sem. A színező programmal könnyedén megtervezheti családi házának, lakásának stb. új, felújított homlokzati színeit.

A „Színvarázsló” fülre kattintva különböző helyszín és épülettípus kiválasztása után, a homlokzatok az Önnek megfelelő színekre színezhetőek. Rendszerünk a kiválasztott színek kódjait tárolja.

Kétféle funkció közül választhat:

Alapfunkció bepipálása esetén a színeket tudja kiválasztani. Kétféle típusú családi ház és társasház, illetve egy ipari csarnok homlokzatait színezheti az Önnek megfelelőre. Amennyiben sikerült kiválasztani a megfelelő színeket,a személyes adatai megadása után az elküldés gombra kattintva elküldheti érdeklődését a kért homlokzati rendszerre. Mely után kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot, konkrétumok letisztázása végett. Ezen adatok elküldése nem kötelezi Önt semmire, nem minősül megrendelésnek.

Bővített funkció bepipálása esetén a színek kiválasztása mellett, a legördülő menüből a homlokzat struktúráját, és rendszerét és kiválaszthatja. (pl. gördülőszemcsés, kapart hatású, vékonyvakolat rendszer vagy festék rendszer stb.) Amennyiben megadja az adott homlokzat négyzetméter nagyságát rendszerünk számol Önnek egy kalkulált árat, hogy a kiválasztott homlokzati rendszer mennyibe kerülne.  (alapozó és színező egyben). Az egyes tételeknél lehetőség van kosár gomb kipipálására, kipipálásra kerülő tételek a végén összeadódnak, melyből kitűnik, hogy az Ön házának komplett külső homlokzati felújítása mennyibe kerülne. Személyes adatai megadása után az elküld gombra kattintva, úgynevezett „előrendelést”, érdeklődést küld el számunkra, mely után kollégánk azonnal felveszi Önnel a kapcsolatot, konkrétumok letisztázása végett. Adatai elküldése nem kötelezi Önt semmire, nem minősül megrendelésnek. Az előrendelés után kollégánk megkeresi Önt, és lehetőség van arra is, hogy helyszíni bejárás során felmérjük a tényleges mennyiségeket, amennyiben szükséges szaktanácsadással lássuk el, felmérjük tényleges igényeit, és Ön igényeire szabjuk megrendelését.

7.    A honlapon szereplő színek, színező program
A honlapon szereplő színező programban a Mapei ColorMap színkártyáján szereplő NCS (Natural Color System) kóddal ellátott színei szerepelnek.
Továbbá felhívnánk a figyelmet a következőre:

A honlapunkon szereplő színek, nem adják vissza pontosan a homlokzat színét, mert a munkaterületen lévő körülmények, a termék előkészítésének és bedolgozásának módja, a világítás, a számítógép monitorok megjelenítésének pontatlanságai, és a homlokzat többi eleme befolyásolja azt. Következésképpen a Kom-Ép Forgács Kft. nem vállal semmilyen felelősséget, jótállást vagy garanciát a homlokzat színével, felületi textúrájával, megjelenésének megfelelősségével kapcsolatban. A megjelenített képek csak illusztrációk.

8.    Szállítás:

8.1. Szállítási díj:

A Vevő kérésére Eladó vállalja a megrendelt termék kiszállítását, az Ön által megadott magyarországi szállítási címre, a következőekben megadott szállítási díj ellenében.

Budapest közigazgatási hátarain belül  bruttó 19.990 Ft feletti vásárlás esetén a kiszállítás ingyenes.

Budapest közigazgatási hátarain kívül bruttó 39.990 Ft feletti vásárlás esetén a kiszállítás ingyenes.

A kiszállítási költség ezekben az esetekben 1-21 munkanapon belüli szállításra vonatkozik. Amennyiben a vásárolt összegek nem haladják meg a fenti árakat a kiszállítás díja a megrendelt termékek súlyának függvényében alakul.

Az expressz (aznapi) házhozszállítás (24 órán belül) kiállási díja Budapest közigazgatási határán belül egységesen bruttó 6900 Ft.

Az expressz (aznapi) házhozszállítás (24 órán belül) kiállási díja Budapest közigazgatási határán kívül egységesen bruttó 160 Ft/km .

A szigetelő termékek kiszállítási díjára egyedi ár vonatkozik.

Amennyiben a vásárlás összege nem haladja meg a budapesti  és vidéki összeghatárt a megrendelt termékek szállítási költsége súly függvényében változik:

     0,20 kg-tól  3,0 kg-ig :   2738 Ft
     3,10 kg-tól  25,0 kg-ig :   4729 Ft
    25,10 kg-tól  99,90 kg-ig :   11769 Ft
   100,0 kg-tól :   13199 Ft

Az árak az áfát tartalmazzák!

8.2. Szállítási határidő, teljesítés
A szállítás teljesítésére a Eladó jogosult más vállalkozók szolgáltatásait igénybe venni (közvetített szolgáltatás). A szállítás idejéről Eladó mindig kellő időben tájékoztatja Vevőt. A Kom-Ép Forgács Kft. mindent megtesz annak érdekében, hogy a honlapon feltüntetett szállítási határidőket betartsa. Mindazonáltal nem tudjuk a felelősséget vállalni a szállítás során történő, a szállítási szerződésen kívül álló harmadik fél által, vagy egy előre nem látható és kivédhetetlen ok által keletkezett késedelemért, illetve a csomag elvesztésének következményeiért. Ha a csomag nem érkezik meg a megadott időn belül, akkor vizsgálat indul a szállító vállalatnál a körülmények tisztázására. Amennyiben a szállító vállalatnak felróható okokból vész el a csomag, és így azt elfogadható időn belül a Vevő nem kapja kézhez, úgy azt újra küldjük a vevőnek. A csomagot minden esetben ellenőrizze! Amennyiben a csomag kívülről sérült, vagy a termék sérült-törött ne vegye át a csomagot. Minden esetben ragaszkodjon jegyzőkönyv felvételéhez.

A terméknek a kiszállítást végző személytől való átvételével illetve az átvételt igazoló dokumentum aláírásával a termék mennyiségi és minőségi átvétele megtörténik, ami azt jelenti, hogy az átvételt követően a futár távozása után a Szolgáltatónak utólag mennyiségi és minőségi reklamációt nem áll módjában elfogadni. A szállítólevél aláírásával tehát elismeri, hogy az átvett csomag mind külsőleg, mind pedig tartalmát illetően megfelel a megrendelésében foglaltaknak (nem hiányos a csomag tartalma, nem sérült a csomagolás vagy a termék)

8.3. Szállítási mód
8.3.1 Expressz szállítás: Egyedi egyeztetés alapján lehetőség van gyors kiszállításra. Ebben az esetben figyelembe kell venni, hogy egyedi termék esetén a színre keverés min. 1 hét időt vesz igénybe.

Ha ezt a szállítási módot választja, kérjük vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal (06/30/639-71-51, info@szinvarazs.hu)

8.3.2. Személyes átvétel: Vevőnek lehetősége van személyes átvenni megrendelt termékét a Kom-Ép Forgács Kft. telephelyein. (4220 Hajdúböszörmény, Baross Gábor tér 15. vagy 1105 Budapest,  Ihász utca 10. )

Telephelyeink nyitva tartás:

H:  6:30 – 17:00

K:   6:30 – 17:00

Sz:  6:30 – 17:00

Cs:  6:30 – 17:00

P:    6:30 – 17:00

Sz:  8:00 – 12:00

V: ZÁRVA

Nyitva tartásunk tájékoztató jellegű! Kérjük érdeklődjenek, hogy telephelyeinken mikor van ügyfélfogadás!   

8.3.3 Házhoz szállítás: A szállítás teljesítésére a Eladó jogosult más vállalkozók szolgáltatásait igénybe venni (közvetített szolgáltatás). Szállítási határidő Budapest és körzetében 24-72 óra, országosan pedig egyedi kézbesítés raktári készleten lévő termékek esetén. A kiszállítás pontos dátumáról a Szolgáltató e mailben vagy telefonon értesíti Önt. A készleten nem lévő termékek esetén a szállítási határidő változhat, melyről a rendelést követő 24 órán belül tájékoztatjuk Önt.

8.4. Szállítással kapcsolatos egyéb tudnivalók

Amennyiben a helyszín megközelíthetőségéről, illetve a lepakoláshoz szükséges elegendő hely biztosításáról nem gondoskodik, a Szolgáltató telefonon felveszi Önnel a kapcsolatot és az Ön döntése alapján a teljesítés a szállítási címhez eső legközelebbi helyen történő lerakodással is megtörténhet.

Amennyiben a szállítási címhez eső legközelebbi helyen történő lerakodáshoz nem járul hozzá, a Szolgáltató felszólítja a szállítási cím megközelíthetőségéről, a lerakodáshoz szükséges hely biztosításáról való gondoskodásra. A második szállítással járó többletköltségeket Ön köteles megtéríteni a Szolgáltató részére.

A szállítás teljesítésére a Eladó jogosult más vállalkozók szolgáltatásait igénybe venni (közvetített szolgáltatás). Szállítási határidő Budapest és körzetében 24-72 óra, országosan pedig egyedi kézbesítés raktári készleten lévő termékek esetén. A kiszállítás pontos dátumáról a Szolgáltató e mailben vagy telefonon értesíti Önt. A készleten nem lévő termékek esetén a szállítási határidő változhat, melyről a rendelést követő 24 órán belül tájékoztatjuk Önt.

 

A Kom-Ép Forgács Kft. mindent megtesz annak érdekében, hogy a honlapon feltüntetett szállítási határidőket betartsa. Mindazonáltal nem tudjuk a felelősséget vállalni a szállítás során történő, a szállítási szerződésen kívül álló harmadik fél által, vagy egy előre nem látható és kivédhetetlen ok által keletkezett késedelemért, illetve a csomag elvesztésének következményeiért. Ha a csomag nem érkezik meg a megadott időn belül, akkor vizsgálat indul a szállító vállalatnál a körülmények tisztázására. Amennyiben a szállító vállalatnak felróható okokból vész el a csomag, és így azt elfogadható időn belül a Vevő nem kapja kézhez, úgy azt újra küldjük a vevőnek. A csomagot minden esetben ellenőrizze! Amennyiben a csomag kívülről sérült, vagy a termék sérült-törött ne vegye át a csomagot. Minden esetben ragaszkodjon jegyzőkönyv felvételéhez. A jegyzőkönyv felvétele után, vállaljuk a kárt okozó körülmények kivizsgálását, illetve más szolgáltató által szállított csomagok károsodása esetén is eljárunk a kivizsgálásban.

A terméknek a kiszállítást végző személytől való átvételével illetve az átvételt igazoló dokumentum aláírásával a termék mennyiségi és minőségi átvétele megtörténik, ami azt jelenti, hogy az átvételt követően a futár távozása után a Szolgáltatónak utólag mennyiségi és minőségi reklamációt nem áll módjában elfogadni. A szállítólevél aláírásával tehát elismeri, hogy az átvett csomag mind külsőleg, mind pedig tartalmát illetően megfelel a megrendelésében foglaltaknak (nem hiányos a csomag tartalma, nem sérült a csomagolás vagy a termék)

8.4.1.

Amennyiben a megadott címen nem tartozkodott senki, így az átvétel nem valósult meg, az ezt követő második kiszállítási díj is kiszámlázásra kerül.

Abban az esetben, ha megrendelése kiszállítási díjat tartalmazott, akkor a második szállítást követően a vásárló azt duplán köteles megfizetni.

Budapesti ingyenes kiszállítás esetén a második kiszállítás díja bruttó 3000 Ft.

Vidéki kiszállítás esetén érdeklődjön kollégánknál.

 

8.4.2

A kiszállítás napján történő rögtönzött kiszállítási cím módosítása kerületen belül ingyenes, kerületen kívül bruttó 3000 Ft.

Vidéki cím esetén érdeklődjön kollégánknál.

9.    Fizetési mód
A szinvarazs.hu oldalon a következő fizetési mód van érvényben:

9.1. Banki előre utalás
Bankszámlaszámunk, melyre banki átutalással utalhatja át részünkre megrendelésének összegét:
Cégnév: Kom-Ép Forgács Kft. (4220 Hajdúböszörmény Avar u. 2/A)
Számlavezető pénzintézet: K&H Zrt.
Pénzforgalmi jelző szám:  10403428-49565057-52531014

9.2 Utánvét

Utánvétes fizetés estén a megrendelt áruk teljes ellenértékét az áru átvételekor – a szállítást végző személynek, aki jogosult a Szolgáltató nevében a pénz átvételére – készpénzben kell megfizetni. Amennyiben a kiszállításkor nem áll módjában a teljes összeget készpénzben megfizetni,- és erről a Szolgáltatót a szállítást megelőző 3 munkanappal nem értesítette – akkor ez az átadás meghiúsulását eredményezi.

9.3. Készpénz

10.    Elállási jog NEM egyedi termékek esetén

10.1. A távollevők között kötött szerződésekről szóló 45/2014. (II. 26.) Kormányrendelet szerint  Ön 14 napon belül jogosult indokolás nélkül elállni e szerződéstől. Hasonlóképpen, ha a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetén a szerződés teljesítése megkezdődött, Ön jogosult 14 napon belül indokolás nélkül felmondani a szerződést.
Részlet a Kormányrendeletből:

10.2. A fogyasztó az elállási vagy felmondási jogát
a) termék adásvételére irányuló szerződés esetén
aa) a terméknek,
ab) több termék adásvételekor, ha az egyes termékek szolgáltatása eltérő időpontban történik,az utoljára szolgáltatott terméknek,
ac) több tételből vagy darabból álló termék esetén az utoljára szolgáltatott tételnek vagy darabnak,
ad) ha a terméket meghatározott időszakon belül rendszeresen kell szolgáltatni, az első szolgáltatásnak,
a fogyasztó vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy általi átvételének napjától;
b) szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szerződés megkötésének napjától
számított tizennégy napon belül gyakorolhatja.
Ha a vállalkozás tájékoztatási kötelezettségének nem tett eleget, akkor a meghatározott elállási határidő tizenkét hónappal meghosszabbodik.
A fogyasztó az elállási jogát nyilatkozat útján gyakorolhatja.
Az elállási jogot határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a fogyasztó nyilatkozatát határidő lejárta előtt elküldi.
10.3. Ha a fogyasztó eláll a távollevők között kötött szerződéstől, a vállalkozás haladéktalanul, de legkésőbb az elállásról való tudomásszerzésétől számított tizennégy napon belül visszatéríti a fogyasztó által ellenszolgáltatásként megfizetett teljes összeget, ideértve a teljesítéssel összefüggésben felmerült költségeket is.
Az elállás vagy felmondás esetén a vállalkozás a fogyasztónak visszajáró összeget a fogyasztó által igénybe vett fizetési móddal megegyező módon téríti vissza. A fogyasztó kifejezett beleegyezése alapján a vállalkozás a visszatérítésre más fizetési módot is alkalmazhat, de a fogyasztót ebből adódóan semmilyen többletdíj nem terhelheti.
Termék adásvételére irányuló szerződés esetén a vállalkozás mindaddig visszatarthatja az meghatározott összeget, amíg a fogyasztó a terméket vissza nem szolgáltatta, vagy kétséget kizáróan nem igazolta, hogy azt visszaküldte; a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni. Nem illeti meg a vállalkozást a visszatartás joga, ha vállalta, hogy a terméket maga fuvarozza vissza.
10.4. A fogyasztó kötelezettségei elállása vagy felmondása esetén
A fogyasztó köteles a terméket haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított tizennégy napon belül, eredeti, ép, sértetlen csomagolásban visszaküldeni, illetve a vállalkozásnak vagy a vállalkozás által a termék átvételére meghatalmazott személynek átadni, kivéve, ha a vállalkozás vállalta, hogy a terméket maga fuvarozza vissza. A visszaküldés határidőben teljesítettnek minősül, ha a fogyasztó a terméket a határidő lejárta előtt elküldi.
10.5. A fogyasztót megillető elállási és felmondási jog alóli kivételek
A fogyasztó nem gyakorolhatja elállási jogát:
b) olyan termék vagy szolgáltatás tekintetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac vállalkozás által nem befolyásolható, a 20. § (2) bekezdésében meghatározott határidő alatt is lehetséges ingadozásától függ;
c) olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak;
h) olyan vállalkozási szerződés esetében, amelynél a vállalkozás a fogyasztó kifejezett kérésére keresi fel a fogyasztót sürgős javítási vagy karbantartási munkálatok elvégzése céljából;
10.6. Elállási jog érvényesítése:  Írásban postai (4220 Hajdúböszörmény Avar u 2/A) vagy elektronikus úton (info@szinvarazs.hu) tett nyilatkozattal lehetséges.
10.7. A teljes 45/2014. (II. 26.) Kormányrendeletet elolvashatja a  http://njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=167547.260043 oldalon.

  11.   Elállási jog egyedi termék esetén
A megrendelt és színre kevert vékonyvakolatot, vakolat rendszert, festék rendszert, egyedi méretű hőszigetelő lapokat, teljes hőszigetelő rendszert nem áll módunkban visszavásárolni, illetve vásárlásától nem áll módjukban a Vevőnek elállni, mivel kifejezetten az Ő kérésére és az általa megadott kódok alapján, az Ő igényeinek megfelelően lett elkészítve a termék.
Részlet a kormányrendeletből:
A fogyasztó nem gyakorolhatja elállási jogát:
c) olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak;

12. Szavatosság

12.1. Kellékszavatosság
12.1.1. Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával?
Ön a Kom-Ép Forgács Kft. hibás teljesítése esetén a vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.
12.1.2. Milyen jogok illetik meg Önt kellékszavatossági igénye alapján?
Ön – választása szerint–az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet:
Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az Ön által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére Ön is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat. Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Ön viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.
12.1.3. Milyen határidőben érvényesítheti Ön kellékszavatossági igényét?
Ön köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyanakkor felhívom a figyelmét, hogy a szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti. Használt dolog esetén ez a határidő 1,5 év, de legfeljebb egy év.
12.1.4. Kivel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét?
Ön a vállalkozással szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.
12.1.5. Milyen egyéb feltétele van kellékszavatossági jogai érvényesítésének?
A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Ön igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást a Kom-Ép Forgács Kft. vállalkozás nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Ön köteles bizonyítani, hogy az Ön által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

12.2. Termékszavatosság
12.2.1. Milyen esetben élhet Ön a termékszavatossági jogával?
Ingó dolog (termék) hibája esetén Ön – választása szerint – az 10.1 pontban meghatározott jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.
12.2.2. Milyen jogok illetik meg Önt termékszavatossági igénye alapján?
Termékszavatossági igényként Ön kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.
12.2.3. Milyen esetben minősül a termék hibásnak?
A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.
12.2.4. Milyen határidőben érvényesítheti Ön termékszavatossági igényét?
Termékszavatossági igényét Ön a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.
12.2.5. Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheti termékszavatossági igényét?
Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Önnek kell bizonyítania.

12.2.6. A gyártó (forgalmazó) milyen esetben mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól?
A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:
– a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy
– a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy
– a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.
A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.
Felhívom figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

13. Jótállás,garancia

13.1. Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával?
Hibás teljesítés esetén  az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX.22) Korm. rendelet alapján a Kom-Ép Forgács Kft. jótállásra köteles, a kormányrendelet mellékletében meghatározott termékekre vonatkozóan.
13.2. Önt milyen jogok és milyen határidőn belül illetik meg jótállás alapján?
A kötelező jótállás 1 év, melynek kezdő időpontja a termék Önnek történő átadásának napja.
13.3. Mikor mentesül a vállalkozás a jótállási kötelezettsége alól?
A vállalkozás jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett. Felhívom a figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet, egyébként viszont Önt a jótállásból fakadó jogok a 10.1 és 10.2 pontban meghatározott jogosultságoktól függetlenül megilletik.
13.4. Jótállási és szavatossági igények érvényesítése:
Jótállási vagy szavatossági igényeit az alábbi címen érvényesítheti:
Kom-Ép Forgács Kft.
Hajdúböszörmény
Avar u. 2/A
4220

13.5 Visszavásárlási garancia:

Amennyiben a megvásárolt anyagok közül néhány nem kerül bedolgozásra, csomagolása sértetlen, ázásmentes és a  szavatosság lejárata előtt még van legalább fél év a vásárlónak joga van a terméket/termékeket visszaadni azt az eladónak. Az eladó visszavásárolja a termékeket, azonban visszavét esetében a visszaszolgáltatott termék értékének (az az érték, mely áron a webáruház értékesítette) 15%-át kezelési költségként számolja fel az áruház. Tehát a vásárló a visszaadni kívánt termék értékesített árának 85%-át kapja vissza.

  14. Panaszkezelés

14.1. Ön a termékkel vagy a Szolgáltató tevékenységével kapcsolatos fogyasztói kifogásait az alábbi címen érvényesítheti:
Kom-Ép Forgács Kft. 4220 Hajdúböszörmény Avar u. 2/A
tel: 06/30/639-71-15 06/52/561-415
e-mail: info@szinvarazs.hu

14.2. Egyéb jogérvényesítési lehetőségek:
Békéltető testület: A termékek minőségével, biztonságosságával és a termékfelelősségi szabályok alkalmazásával, valamint a szerződés megkötésével és teljesítésével kapcsolatos fogyasztói jogvita bíróságon kívüli, békés rendezése céljából Ön eljárást kezdeményezhet.

HAJDÚ-BIHAR MEGYEI BÉKÉLTETŐ TESTÜLET
Cím: 4025 Debrecen, Vörösmarty u. 13-15.
Tel: 52-500-710, 52-500-745
Fax: 52-500-720
Email: bihari.erika@hbkik.hu

ÜGYFÉLFOGADÁSI REND
Hétfő-Szerda : 9.00-12.00
Kedd-Csütörtök: 13.00-15.00
Péntek: az ügyfélfogadás szünetel

   15. Adatvédelem

Megrendelése során a 2011. évi CXII törvény rendelkezései szerint járunk el adataival. Bizonyos információk, adatok elengedhetetlenek a rendelés felvételéhez, a vásárlás teljesítéséhez, a számla kiállításához, a garanciához, jótállási szerződéshez. Ezek nélkül a rendelés visszavonható és érvénytelennek minősül. A Honlap használatával a Vevő teljes körű felelősséget vállal azért, hogy a megadott adatok hitelesek és a valóságnak megfelelnek. Hamis, a valóságnak nem megfelelő adatok megadásával a Vevő a vásárlási feltételeknek és szerződésnek ellentmond, ezért ez a szerződés megszegésének minősül.
A www.szinvarazs.hu weboldala regisztráció nélkül is látogatható, azonban bizonyos szolgáltatások igénybevétele regisztrációhoz kötött.
A regisztráció során olyan adatokat kell megadni, melyek a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. tv. rendelkezései értelmében személyes adatoknak minősülnek. A regisztráció során felvett adatokat kizárólag hírlevél küldése és szerződéses feladatok teljesítése végett tároljuk és használjuk fel, azokat a törvényben meghatározott esetek (pl. bűncselekmény) kivételével harmadik személy számára nem tesszük hozzáférhetővé. Ez alól kivételt képeznek azok az információk, melyek az adott termék kézbesítéséhez vagy kiszállításához szükségesek.

16. Szerzői jogok

A www.szinvarazs.hu oldalának egész tartalma (szövegek, elnevezések, képek, márkák) az Eladó és a vele szerződésben álló partnerek tulajdonát képezik. A honlap tartalmának bármilyen módszerrel és bármilyen adathordozóm történő részleges vagy teljes reprodukciója kizárólag az Eladó előzetes és határozott engedélyével történhet.

17. Egyéb

Az Általános Szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben a Magyar Köztársaság vonatkozó hatályos jogszabályai az irányadóak.

Honlapunk folyamatos fejlesztés alatt áll.

Hajdúböszörmény, 2019.05.15.

Miért válassz minket?
  • Szerződéskötési lehetőség
  • Egyedi árajánlatok
  • Tervezés és kalkulációs segítség
  • Rendszergaranciák
  • Szaktanácsadás, szakmai cikkek
  • Szezonális kedvezmények
  • Kedvező kiszállítási feltételek
  • Minőségi termékek
  • Szín- és vakolat minták biztosítása
  • Áru visszavásárlás lehetőség
Teljes Verzió